Hrajeme.cz

Cash´n´Guns

Originální název:
Cash´n´Guns
Rok vydání:
2005
Počet hráčů:
4 až 6
Věk:
Hra je určena pro dospělé hráče a pro rodiny s dětmi od 12 let.
Doba hraní:
Krátká hra do 20 minut
Doporučení rodiny:
Není známo nebo nedokážeme zařadit.
Doporučení hráče:
Není známo nebo nedokážeme zařadit.

Kategorie:

Popis

Hráči představují gangstery, kteří v každém kole soupeří o hromadu peněz. Hrají všichni zároveň a divokou přestřelku ustojí jen ti nejodvážnější. Pokud na vás míří několik pistolí zároveň, určitě není hanba se na chvíli schovat.

Další informace

Míra náhody

Počet hráčů

Věk hráčů

Doba hraní

Počeštění

Rok vydání

Míra interakce

Míra složitosti

Míra humoru

Doporučení rodiny

Doporučení hráče

Výrobci

,

Autoři

– BoardGameGeek
– Svět deskových her
– Možnost nákupu na Slovensku.

Recenze

  1. marektomas98

    Hra pro 4-8 gangsterů, hádajících se o kořist. Když otevřete krabici s hrou, krom obligátních karet a žetonků na vás vypadne i osm pěnových pistolí. Každý hráč dostane jednu pistoli, svoji postavu se stojánkem a tři ostré náboje a čtyři slepé. Doprostřed stolu se umístí lup pro aktuální kolo (sedm karet lupu). Nejdříve nabijete tak, že vyberete jednu ze sedmi karet. Pak na příkaz kápa, všichni namíří pistoli na někoho z protihráčů. Pak má každý možnost se rozmyslet, jestli zůstane nebo vyhraje. Opět na příkaz kápa buď položíte svou figurku a ze souboje zbaběle utečete nebo zůstanete stát a zařvete „Banzai!“ Každý na koho bylo mířeno a dostal zásah ostrými, je raněn (za tři zranění vypadáváte ze hry). Ostatní, kteří neutekli a nejsou zranění, se podělí o lup. Tím mohou být buď peníze, nebo obrazy (čím více jich máte, tím větší mají hodnotu) nebo diamanty, které samy o sobě mají hodnotu malou, ale na konci hry hráč s největším počtem diamantů získá bonus. Tato hra působí skoro vždy poprask, hlavně když ji hrajete na veřejnosti (třeba v hospodě). Zbraně vypadají z dálky opravdově, a proto autoři museli zabavit ústí hlavně oranžově, aby nedošlo k nějakému nedorozumění.

  2. cSf.Loser

    Průměrně zábavná párty hra založená na blafování a odhadu soupeře. Lehce kontroverzní téma bandy gangsterů, kteří si rozdělují kořist je pro mě plus. Rád si to kdykoliv zahraji znovu. Největší mínus je pro mě grafika. Největší plus, míření umělými zbraněmi na ostatní členy skupiny. To je prostě k nezaplacení.

  3. Zedka

Přidat recenzi