Hrajeme.cz

Žahour

Originální název:
Žahour
Rok vydání:
není známo
Počet hráčů:
2 až 6
Věk:
Hra je určena pro dospělé hráče a pro rodiny s dětmi od 8 let.
Doba hraní:
Středně trvající hra – asi 30 až 70 minut
Doporučení rodiny:
Není známo nebo nedokážeme zařadit.
Doporučení hráče:
Není známo nebo nedokážeme zařadit.

Kategorie:

Popis

Původní česká hra na motivy „“země, město““. Znalosti nejsou vždy to nejpodstatnější, k vítězství Vás může dovést pohotovost, slovní zásoba i taktika. Sami si volíte úroveň náročnosti.
Vybavte si co nejrychleji slova začínající na písmeno hozené kostkou. Dokážete propojit získanými poli protilehlé strany hracího plánu, nebo Vám to soupeři nedovolí? Zvolíte raději snadné otázky za málo bodů, nebo si troufnete na těžší, ale lépe ohodnocená témata?
Vyzkoušejte svou pohotovost, slovní zásobu a znalosti na 132 polích s každodenní i odbornou tematikou, nebo na 8 specializovaných plánech. K dispozici jsou tato témata: zeměpis, dějepis, přírodopis, jazyk dle Vašeho výběru, osobnosti, moje město (zvolte si jaké), pro nejmenší, a perličkou je plán můj partner, který může přinést překvapení pro Vás i Vašeho partnera. Jednoduše lze také dodělávat další hrací plány pro specializované oblasti.

Další informace

Míra náhody

Počet hráčů

Věk hráčů

Doba hraní

Počeštění

Rok vydání
Míra interakce

Míra složitosti

Míra humoru

Doporučení rodiny

Doporučení hráče

Výrobci
Autoři

– Oficiální stránky hry

Recenze

  1. JohnO.O

  2. Tom a Maca

  3. Cholerus


    Co za své peníze dostanete? Krabici kde má každá věc své místo, velice kvalitní přednastavené hrací plány s určitou tématikou, k tomu navíc taktéž kvalitní kartonové kartičky na sestavení téměř neomezeného množství hracích plánů s variabilní tématikou. Plán je 5×5 polí.
    Jak hra probíhá. Hodíte kostkou a na padlá písmena (písmeno) se snažíte co nejrychleji vymyslet 2, případně 3 slova, patřící do tématiky vámi zvoleného pole začínající daným písmenem. Není to tak jednoduché jak se zdá, ale o srandu není rozhodně nouze. Pokud se to některému hráči podaří, položí na pole, které právě uhodl svůj papírek, který zakryje celé pole a v otvoru zůstane vidět bodová hodnota pole, dle obtížnosti.
    Hra končí, když některý z hráčů svými kartičkami propojí libovolné protilehlé strany hracího plánu. Poté co hráči sečtou bodová ohodnocení polí které v průběhu získali a hráč s nejvíce body vyhraje.
    Po prvním hodu kostkou to pochopí i ten nejzatvrzelejší člověk, kterému činí naučit se prší 🙂 a hra může jet. Není problém dát několik partií po sobě, akorát vždy vybrat jiné téma a může se na věc.
    Cena není předražená a zábavy je kopec.
    BTW: hrací deska partner, partnerka vám může přidělat i vrásky na čele, když ukážete, že neznáte nejoblíbenější film, nebo označíte nenávidění hodnou květinu za oblíbenou 😉

  4. lenka

  5. tučňák

Přidat recenzi