Hrajeme.cz
DomůKatalog herNezařazenéKámen, zbraně, papír

Kámen, zbraně, papír

Originální název:
Kámen, zbraně, papír
Rok vydání:
2008
Počet hráčů:
2 až 4
Věk:
Hra je určena pro dospělé hráče a pro rodiny s dětmi od 10 let.
Doba hraní:
Středně trvající hra – asi 30 až 70 minut
Doporučení rodiny:
Asi nebudete zklamáni, ale také vás asi nenadchne.
Doporučení hráče:
Asi nebudete zklamáni, ale také vás asi nenadchne.

Kategorie:

Popis

Obyvatelé pohraničí neměli nikdy jednoduchý život. Když je zrovna nesužovaly nájezdy nepřátel, trpěli potyčkami mezi jednotlivými knížaty, která se snažila uplatňovat své vlastní zákony. Doba se však mění. Na trůn nastoupil nový král a rozhodl se zbavit obou problémů najednou. Tomu z pánů, který první postaví v pohraničí pevný hrad, svěří celou oblast a navždy jej pověří ochranou hranic před nepřáteli. Staň se jedním z knížat a postav hrad rychleji, než tví soupeři. Můžeš začít okamžitě stavět, posilovat svou ekonomiku či budovat silnou armádu. Stačí si zvolit cestu kamene, papíru nebo zbraní.

Další informace

Míra náhody

Počet hráčů

Věk hráčů

Doba hraní

Počeštění

Rok vydání

Míra interakce

Míra složitosti

Míra humoru

Doporučení rodiny

Doporučení hráče

Výrobci

Autoři

Recenze

  1. SASAN_KING

  2. RoMi

  3. palcice

  4. karelik

  5. pasyr


    Hra Vlaadi Chvatila je postavena na velmi zajímavém základě a to je známé střihání „“kámen, nůžky, papír““.
    Pravidla hry:
    Hra je rozdělena do kol a každé kolo do těžby,vyložení nabídkových karet, boje, nákupu a konec kola. Těžba je získání surovin ( kámen, zbraně, papír) ze společné zásoby. Boj probíhá klasickou střižnou a výherce je ohodnocen dle bojových karet. Boj probíhá vždy od prvého hráče vždy s hráčem po levé ruce. Ten poté vyzívá hráče po své levé ruce až je vyzván do boje první hráč. Po skončení bojů se draží vyložené nabídkové karty. Karty jsou tří druhů: kámen – stavební díl, zbraně – akční karty (napomáhají v boji) , papír – karty rozvoje ( cesta diplomacie zvýhodňují těžbu a nákup). Vydražené karty se vyhodnotí. Vyhrává, kdo první postaví hrad. Hrad je stavěn z krásných dřevěných dílků, které se staví dle vydražených karet stavební díl.

    Tuto hru neocení zkušení hráči. Hra je do rodinného prostředí, kde se velmi dobře pobaví děti i dospělí. Doma jí hrajeme s 10-ti letou i s 5-ti letou dcerou, které jen minimálně pomáháme s těžbou a nákupem. Ale boj si naprosto užívá. Hra je plná náboje a kontaktu, s trochou náhody a strategie.

    Jen ztvárnění hry ze strany vydavatele Dino mi přijde velmi strohé. Za cenu za jakou je tato hra na trhu bych čekal propracovanější herní materiál. Kartičky, žetony jsou jen vyobrazení bez nápadu. V tomto ohledu chválím dřevěné stavební díly hradu.Možná mohly být v barvách pro každého hráče.

    I přesto bych závěrem znovu hru doporučil pro rodiny i s menšími dětmi.

  6. adela

  7. Noni

  8. Eduard Doležal

  9. Dušan Takáč

  10. klekytom

  11. tomas

  12. Markéta

Přidat recenzi