Hrajeme.cz

Cabo da Roca

Originální název:
Cabo da Roca
Rok vydání:
2007
Počet hráčů:
2 až 4
Věk:
Hra je určena pro dospělé hráče a pro rodiny s dětmi od 10 let.
Doba hraní:
Středně trvající hra – asi 30 až 70 minut
Doporučení rodiny:
Tuto hru vám nedoporučujeme, najdou se pro vás lepší hry.
Doporučení hráče:
Tuto hru vám nedoporučujeme, najdou se pro vás lepší hry.

Kategorie:

Popis

Cabo da Roca je strategická hra z námořního prostředí.

Další informace

Míra náhody

Počet hráčů

Věk hráčů

Doba hraní

Počeštění

Rok vydání

Míra interakce

Míra složitosti

Míra humoru

Doporučení rodiny

Doporučení hráče

Výrobci

Autoři

Recenze

  1. Asinajci

  2. SASAN_KING

  3. Ajimaru

  4. Lachvos

  5. Gabebara

  6. Martin

  7. abekara

  8. Tom

  9. norba

  10. Terw

  11. Chors

  12. Jose

  13. MONCA

  14. treveris

  15. luciáš

  16. mata


    Od Ježíška 🙂 jsme dostali tuto novou hru. Líbilo se mi, že hra byla pokaždé jiná, neomrzí. Plocha moře se skládá náhodně a podle toho musíte reagovat během hry. Obchodování je celkem vyvážené a také musíte dost přemýšlet a předvídat. Tahová strategie lodí je zajímavá a nic nekopíruje (co znám…). A když už jsem myslel, že už nemůžu prohrát, protože jsem dost vedl, udělal jsem chybu a bratr mi potopil jednu ze tří lodí, pak obsadil poklady ostrova a bylo to. I tak se mi to ale líbilo, než aby bylo rozhodnuto hned, hra vám pořád dává šanci třeba obsadit maják nebo výhodné město. Je to hodně o strategii. Kartičky obchodů a moře taháte náhodně z hromádky, takže je tu i trocha náhody.
    Musíte bojovat do poslední chvíle. Hráli jsme ve dvou a ve třech. Zatím super..

  17. Bajn

  18. klekytom

  19. tondakolik


    Tak jsem si pod stromeček nadělil „“novou strategickou stolní hru““ Cabo da Roca. Přijde mi pro začínající hráče trošku těžší (ale já nejsem začínající hráč – takže jsem si pravidla již docela osvojil) a některým mým protihráčům dělalo problémy pamatovat si kam že to vezou své zboží.
    Já osobně jsem velmi spokojený protože hra mi přijde dostatečně nápaditá a zajímavá, ale doporučil bych ji spíše zapálenějším hráčům, kteří zvládají vymýšlet různé strategie vedoucí k zisku co největšího počtu zlaťáků a kterým nedělá problém se do hry „“ponořit““.

  20. tom


    Nebudu psát o čem hra je, to již popsali jiní. Jen pár postřehů ze hry. Osobně mě velmi zaujala možnost hrát hru v odlehčené podobě – bez pirátských lodí. Tím se hra docela zjednoduší (přesto zůstává dostatek možností k různým strategiím) a výborně se hodí pro zábavu celé rodiny. Když si zahrajete s trochu lepším protivníkem, pak je ovšem lepší hrát podle všech pravidel. Mnohdy mi to připomínalo šachovou partii včetně lehkého mrazení v zádech při tahu s některou lodí. Jinak se nebojte experimentovat a vyzkoušejte i zdánlivě špatné strategie, budete možná překvapeni. Nehledejte ideální strategii, spíš se snažte poznat soupeře a rychle reagujte na aktuální vývoj.

  21. fkabik


    O co v této hře jde? Hra samotná má několik fází nenásilně přecházejících z jedné do druhé. Rozhodně vás nebudou trápit zdlouhavé patové situace. Překvapí vás strategické možnosti a různorodost herních situací. Bezvadná strategie z jedné hry se snadno změní na nešťastnou v další započaté hře. Příjemnou vlastností je i jistý podíl náhody a tak i slabší hráč má šanci na své vítězství.
    Z počátku se vaše pozornost upírá k budování světa, přichází první loď a s ní i obchodování. Kam jet a jak získat co největší balík peněz. Později se přidávají komplikace v podobě pirátských lodí a ze hry se stává trochu šachová partie nebo spíš lehce adrenalinový souboj. S tím jak pomalu mizí poslední herní kartičky, začínají hráči víc a víc pošilhávat po pokladech a nenápadně si připravují pozice na závěrečný souboj. Honba za poklady se stává hlavním motorem. A není se čemu divit, i v poslední chvíli se dá zvrátit stav.
    …A to jsem chtěl napsat, že se celá hra točí kolem námořních obchoďů.

  22. Zik9

  23. dilli

Přidat recenzi