Hrajeme.cz
DomůKatalog herNezařazenéOsadníci z Katanu: Junior

Osadníci z Katanu: Junior

Originální název:
Osadníci z Katanu: Junior
Rok vydání:
2007
Počet hráčů:
3 až 4
Věk:
Hra je určena hlavně pro děti. Mohou jí hrát ale také dospělí mezi sebou a přitom se dobře pobavit.
Doba hraní:
Středně trvající hra – asi 30 až 70 minut
Doporučení rodiny:
Není známo nebo nedokážeme zařadit.
Doporučení hráče:
Není známo nebo nedokážeme zařadit.

Kategorie:

Popis

Bylo nebylo… Dávno před tím, než na ostrov Katan dopluli první osadníci, se v jeho okolí pohybovaly skupiny nebezpečných pirátů. V této hře se stanete vůdcem právě takové skupiny pirátů, která se skrývá na pirátských ostrovech. Na ostrovech budete stavět pirátská doupata a kolem se budou prohánět vaše rychlé lodě. Ke stavbě lodí a skrýší budete potřebovat cenné zásoby, které lze na ostrovech získat. Co když ale zrovna ty správné zásoby nemáte? To určitě nevadí, protože je možné obchodovat s ostatními piráty a také na tržnici. Zvítězí ten pirát, který jako první postaví na ostrovech sedm svých doupat.
Ale pozor. Po ostrovech se také potuluje zákeřný duch černého piráta, který vám vždy rád naruší vaše plány.

Další informace

Míra náhody

Počet hráčů

Věk hráčů

Doba hraní

Počeštění

Rok vydání

Míra interakce

Míra složitosti

Míra humoru

Doporučení rodiny

Doporučení hráče

Výrobci

,

Autoři

– Svět deskových her
– Možnost nákupu na Slovensku.
– Pravidla hry Osadníci z Katanu: Junior

Recenze

  1. Betty

    Skvělá rodinná hra zhruba od 5ti let, dospělí se nenudí, děti nejsou znevýhodněné.

  2. lenulefazole

    Máme hru doma, děti moc baví, vlastně nejen děti :-). Doporučuji všem, hrajeme ji s dětmi už od jejich 5 let. Na nic nečekejte a máte-li rádi deskové hry, tak si ji kupte!

  3. jája

  4. Trauma_Zero

  5. Vojta38

  6. Piestany

  7. Kelt

  8. zaklin

  9. rach

  10. BuBen

  11. Betty

  12. mzprx

  13. klarisa

  14. JoeK

  15. Radobyhrac

  16. Petr

  17. Honza


    Osadníci patří k mým oblíbeným hrám, tak mě zajímalo, co se skrývá pod nadpisem Junior. Po rozbalení hry se ocitáte v námořním světě. Jste velitel pirátské party a máte za úkol ovládnout ostrov tím, že na něm jako první postavíte 7 pirátských doupat. Ta stavíte na vyznačených místech. Abyste postavili další doupě, musí vám k němu vézt loď, takže stavíte vždy doupě-loď. Stavění se odvíjí na základě těžby surovin, kterých je pět (poklad,vlna,dřevo,rum a zlato). Těžba probíhá stejně jako u osadníků „“dospělých““, po hodu kostkou (tady se hází jen jednou kostkou) určí číslo pole, které těží surovinu tomu hráči, který má v jeho sousedství postaveno doupě. Ve hře je rovněž duch černého piráta, který je obdobou zloděje. Směna zboží s hráči a s bankem je taky možná a navíc můžete jednou za kolo využít tržiště, kde si vyměníte kus za kus. Hra je graficky docela vyvedená, figurka černého piráta je moc dobrá a herní plán i plán tržiště děti určitě pobaví. Délka hry je zhruba 30min. což je tak akorát. Za jeden večer klidně stihnete i 5 her. Hra je věrná svému dovětku „“junior““ je interaktivní, svižná a zábavná, zahrají si i děti, které ještě neumí moc číst. I když je hra určena dětem, tak i pro dospělé kteří si chtějí zahrát něco u čeho nemusí přemýšlet a spíše se pobavit je skvělá a pro rodinné večery je jako stvořená. Pokud máte děti, neměla by vám doma chybět.

  18. Sagapo

  19. patrmont

  20. zuzka

  21. Křepelka

  22. dilli

    Vôbec nie Osadníci, ale Piráti z Katanu. Nová hra z Osadníckej série je určená pre deti od 6 rokov. Preto zmenila tému. Piráti z Katanu. Kto bude Modrá Brada? Alebo chcete byť radšej Tom Morgan? Ja si neviem vybrať, ale deti si rýchlo vymyslia, za ktorého piráta budú hrať. Katan je súbor malých ostrovčekov. Na niektorých sa dá získať drevo, inde sa pestuje cukrová trstina a znej piráti pália svoj povestný rum. Žiaden z nich by sa však nezaobišiel bez dobrých lán, plachiet či vlneného oblečenia. To si zadováži z ostrova s ovcami…

    Celú recenziu nájdete na https://www.spolocenskehry.sk/content/view/517/24/

  23. tučňák

  24. REM

  25. Matěj Baťha

Přidat recenzi