Hrajeme.cz

Střelené kachny

Originální název:
Sitting Ducks
Rok vydání:
2006
Počet hráčů:
3 až 6
Věk:
Hra je určena pro dospělé hráče a pro rodiny s dětmi od 10 let.
Doba hraní:
Krátká hra do 20 minut
Doporučení rodiny:
Asi nebudete zklamáni, ale také vás asi nenadchne.
Doporučení hráče:
Tuto hru vám nedoporučujeme, najdou se pro vás lepší hry.

Kategorie:

Popis

Tak na tomhle rybníčku rozhodně není bezpečno. Střelené kachny mírumilovně plují po hladině a netuší, že na ně čeká parta střelených myslivců. V rychlé a střelené karetní hře provádějí kachny spoustu střelených manévrů proto, aby nebyly střeleny.
Zachraňte svoje kachny a zařiďte, aby žádná ze soupeřových kachen nepřežila. Poslední kachna ve hře vítězí.

Další informace

Míra náhody

Počet hráčů

Věk hráčů

Doba hraní

Počeštění

Rok vydání

Míra interakce

Míra složitosti

Míra humoru

Doporučení rodiny

Doporučení hráče

Výrobci

,

Autoři

– Svět deskových her
– Možnost nákupu na Slovensku.
– Pravidla hry Střelené kachny

Recenze

  1. Frankie

    Hru castecne doporucuji, s potrhlymi kamarady je to zabava. Jinak je to trochu stupidni, a muze to byt monotonni

  2. Cermakov1

    Rychlá hra, hlavně pro děti, které dlouho u ničeho nevydrží….u nás celkem zaujala, ale už se nehraje.

  3. Adam Walder

    Na to, jakou hra slibuje zábavu mě trochu zklamala. Možná, kdyby na naší párty měli všichni o pár panáků víc, bavíme se lépe…:-)

  4. valchy

    Jestli hledáte opravdu střelenou hru tato hra je přesně pro vás. Hra střelené kachny je karetní hra ve které se snažíte vystřílet soupeřovy kachny. Tato šílená hra mne oslovila hlavně svojí skvělou grafikou a užijete si s ní spoustu nezapomenutelných chvil. Hru naučíte snad každého a nejlépe se hraje kolem čtyř až pěti hráčů. Takže tuto hru bych rozhodně všem doporučil.

  5. karelik

    Párty karetní hra, kdy na rybníček připlouvají kachny jednotlivých hráčů a ti se snaží střílet protihráčovy kachny a uchránit ty své. Je to velice jednoduchá hra, většina instrukcí je napsána na kartách, každý má tři v ruce, typů není moc, takže opravdu pohoda. Hráči hrají kartu za kolo dobírají, vyhraje ten, kdo má na rybníce kachnu jako poslední.

    Na to, jak je to jednoduchá hra, tak ale si neodpustila chybky, kdy na kartě je napsáno „Střílej vlevo/vpravo!“, ale přitom se jedná o posun zaměřovače a skutečná střelba vlevo nebo vpravo je karta „Jejda, vedle!“.
    Hra má podle mě také hrozivou režii, na to, jak je malá. Třeba karta „Kachni pochod“ způsobí posun všech kachen na rybníce plus se jedna přidá, „Kachní tanec“ zase karty kachen zamíchá a rozdají se nové. „Zamířit!“ znamená umístit zaměřovač. „Vystřelit!“, když zastřelí kachnu, tak se odstraní zaměřovač, kachna, zbytek posune, jedna dopluje. Celkově to hru zdržuje a ve více hráčích se už můžete nudit.
    Poslední výtka je zábavnost. Musíte mít správně škodivě naladěné lidi, jinak to fakt může být docela nuda.

    Jaký je výsledek? Není to špatná hra, dokáže to být docela zábava, ale myslím, že si ji dáte jedou za herní večer a pak zase třeba příště.

  6. MM

    Hru som kupila na doporucenie v predajni – poziadavkou bolo „nieco skladne, co sa da zobrat na vysokohorsku turu, a zatial nevieme, kolko nas pojde“. Predstava strielania kaciciek mi prisla trochu infantilna, ale vsetci ucastnici sa na vysokohorskej chate vyborne bavili. Aj pri dalsich hraniach.
    A v neposlednom rade ocenujem nadherne ilustracie.

  7. Durdas

    Střelené kachny, tak ten název k této hře absolutně sedí.
    V této hře se ujmete role lovce, který se snaží postřílet co nejvíc soupeřových kachen.
    Hra je to karetní a je na ní potřeba o trochu větší stůl, aby se vám tam všechno vešlo.
    Zpracování karet je hezké a hlavně vtipné! To je jenom dobře.
    Některé vlastnosti karet, které vám pomohou ochránit svoji kachnu nebo přivést smůlu na tu soupeřovu hře dávají spád a díky komunikaci, která mezi hráči vznikne je hra velmi zábavná.
    Sejmi je všechny! 😀

  8. Gelf

    Jednoduchá a rychlá hra, po které sáhnete, když máte chuť si zahrát něco nenáročného na mozkové závity (je založena hodně na náhodě). Osobně jsem hrál se třemi kamárady na závěr deskovkového večera, kdy jsme po na přemýšlení náročných peckách jako Stanice Paranoia a RoboRally chtěli dát něco oddechovějšího, tak jsme dali střelené kachny a kupodivu jsme se u nich dobře pobavili 🙂

  9. Kentril

    Velmi jedonucha hra s trivilanimi pravidly. Doporucuju hrat v rodinnem kruhu. Jednou jsme ji hrali na soukromem deskohrani a byla to docela sranda, az na ten zaver hry 🙂 Jako spatny napad na hru to neni. Ja jsem ovsem priznivcem slozitejsich a strategickych her. Kdo ma rad male hry do kapsy a trivialni pravidla, prijde si na sve. Existuje spousta lidi, co odmita slozite hry a toto urcite zvladnou 🙂

  10. cicam

  11. SASAN_KING

  12. rokoko73

  13. 4listek

  14. Aulus

  15. Jacob

  16. Tereza

  17. Elenai

  18. Ptacnik

  19. RTMyšák

  20. Lao Thai

  21. karelik

  22. Frutis

  23. 1a2a3a4

  24. Hogo Fogo


    Ale kdeže! V této hře vaše kachny nemohou otálet a lebedit si na dosud klidé hladině rybníčku a poslouchat šustění rákosu. Tady musí chvátat zpět na břeh, aby se na hladině vyskytly jen na co nejkratší možnou dobu.

    Jako moji předchůdci tu musím vyzdvihnout grafické zpracování hry. Obrázky krásně dotváří charakter hry a její nadsázku. Krásně dokáží vtáhnou hráče do hry a posadit ho do role lovce kachen.

    Herní mechanismus je jednoduchý a snadno pochopitelný. Není zde potřeba nijak zvlášť vysvětlovat jednotlivé karty, protože jejich efekt je napsán na nich pod obrázkem. Pro děti je tam efekt nakreslen i graficky. Určitě by se mělo ocenit to, že je až pro šest hráčů.

    Jediné co bych tomu vytkl jsou odstíny barev kachen. Při ne zrovna dobrém osvětlení se lehce může splést modrá s fialovou a růžová s oranžovou. Barva kachen není zřejmá hned z prvního pohledu a člověk se na ní musí hodně soustředit.

    Celkové shrnutí hry by bylo takové, že je to skvělá oddychová hra, která je rychlá a vtipná. Této hře vládne dobrá rivalita, blafování a i konečná pomsta za zabité kachny. Pro mě osobně tato hra patří mezi hry, při kterých je pro umocnění efektu grotesknosti dobrá kapka alkoholu.

    Doporučení: Po každé výhře si zatančete Kachí tanec;D

  25. sully.mich

  26. klenicak

  27. Nickolcka

  28. Martin

  29. ikri

  30. Bio

  31. Lucio3


    Podle dobrých recenzí jsem se rozhodl koupit Střelené kachny. Pravidla jsou opravdu jednoduchá, princip hry celkem zajímaví. Ovšem, to vše bohužel přebyl záver hry, kde už nemáte šanci ovlivnit, zda vyhrajete či prohrajete. Když zbydou pouze dva hráči a ostatní dohrávají, tak lze jednoduše ovlivnit výsledek podle simpatií. Hráli jsme ji asi 3x na dovolené a od té doby leží doma ve skříni.

  32. Tomáš Jindra

  33. Sionn Latharn

  34. esther.f

  35. lijik

  36. Smith-g

  37. Terw

  38. fleglis

  39. saver

  40. mraky

  41. Jurand ze Spychova

  42. skyfire

  43. Lada

  44. Kendar05

  45. mysula

  46. sakul

  47. kanei

  48. Erumoico

  49. Pepr

  50. omas

  51. Semiš

  52. VeRuNeCkA

  53. WereWolf

  54. Filmator

  55. Jindřich „“Desgenais““ Cinka

  56. Bibík

  57. jakubko111

  58. Ajeenka007

  59. speedy

  60. luciáš

  61. Last_Elf

  62. Kibi

  63. Radobyhrac

  64. howska

  65. jakub

  66. tondakolik


    Střelené kachny mne zaujaly v první řadě svojí krabičkou, která je – jako ostatně celá hra – velmi hezky graficky zpracovaná (obrázky jsou správně srandovní). Pravidla jsou naprosto jednoduchá takže člověk hru rozbalí a hned může začít hrát. Na všech kartách je vysvětleno co tato karta způsobuje – takže není potřeba neustále hledět do pravidel a zkoumat co která „“umí““. Navíc pokud se do hry ponoříte tak je u ní nejen skvělá sranda ale mnohdy i chvilky napětí!
    Doporučuji, aby tuto hru hrála nějaká dobrá parta lidí. Je to hra na vydechnutí, prostě taková sranda u které se zasmějete a krásně trávíte čas s přáteli.

  67. chajim

  68. The Hammer

  69. Sagapo

  70. jakubko


    Je to srandovná hra.Dosť osm sa pri nej pobaivl. Pravidlá sú také ľahké, že som ich pochopil už cestou domov v autobuse. Je to odkonale prenosná hra. Zmestí sa hocikde. Trochu sa mi podobá na hru ,,Bang““ Ale rozdiel je napríklad v tom, že musíš zameriavať, uhýbať sa musíš ešte predtým ako súper vzstrelí.Sú tam pekne ilustrované obrázky. Najlepšie podľa mňa keď to hrá 6 hráčov.Hra trvá 20 minút. Ptrebuješ na hru dosť rovný povrch, keďže ukladáš kartičky. Bolo by super keby že je aj nejaké rozšírenie.

  71. Kozy9


    Hra strelene kachny ma oslovila uz pri prvom ppohlade.
    Vy a vasi priatelia polovnici ste pri rybniku kdesu kacici a a vy sa rouhodnete ze ich ulovite. Po rybníku plavaju kacice a vy ich strielate ( nepriatelove).
    A kto prehra ten sa este stale moze pomstit.
    Hra je zabavna a vyplni chvile s kamosmi.
    Radim vam strelit to do najblizsieho obchodu…

  72. Kadaver

  73. Zedka

  74. jarrok


    Na zaciatku hry sa vytvori rada kaciek, ktore sa postupne posuvaju do zakladneho balicka a z druhej strany zase von. Svoje kacice sa snazite rychlo dostat do bezpecia a cudzie zostrelit. Na to sluzia akcne karty, ktorymi riadite pohyb kacic a strelbu. Hra je velmi jednoducha, pravidla vysvetlite za 5 minut a po jednej hre je uz kazdy expert. Ilustracie su celkom humorne ladene, kvalita papiera je obstojna. Ak hladate nieco rychle, ale nie tak „“nervozne““ ako Ligretto, je to Vasa volba. Dobre sa hra aj v dvojke. Vhodna ako univezalna oddychovka kamkolvek. Karty obsahuju okrem textu aj graficke zobrazenie svojho ucinku, co zvysuje prehladnost pravidiel. Jednu partiu zvladate za 15-20 minut. Dobra hra ak ju chcete hrat aj s detmi.

  75. Radek

  76. nency

  77. krejcuk

  78. muffen

  79. maros

  80. ghoston

  81. Ladik81

  82. Clon

  83. Sandy.czcz

  84. Martin

  85. 2vkjmch

  86. Arvi

  87. Frigo

  88. sulzik

  89. lenka

  90. Linhard

  91. GK_voyger

  92. Lapo

  93. Shako

  94. Mirka


    Pokud si chcete zahrát rychlou hru, blafovat a pobavit se, pak Střelené kachny jsou pro vás to pravé. Jsou skvěle hratelné ve všech doporučených počtech hráčů 3-6. Protože také často hrajeme ve dvou, mírně jsme si upravili pravidla a Střelené kachny jsou velmi dobře hratelné i tak. Každý si tajně vylosuje jednu barvu kachen. Všechny barvy se zamíchají a začíná správná střílečka. Zpočátku je to vážně divoké střílení, ale ke konci, když už jde o poslední kachny, tak to může být také dost dramatické. Zvlášť pokud špatně odhadnete protihráčovu barvu kachny. Také musím ocenit vážně krásné a vtipné karty. Pokud se hraje tajná varianta (což hrajeme vždy v jakémkoli počtu hráčů), tak na rozdíl od Bangu, hrají do konce všichni lovci. A i když už nemohou vyhrát, mohou alespoň škodit ostatním a nemusí trpně čekat na konec hry.

  95. dilli

  96. Sekac

  97. Bobr

  98. murphy

  99. Tarenor

  100. leech

  101. lotr

  102. karel

  103. REM

  104. MasterII

  105. Agáta

  106. Matěj Baťha

Přidat recenzi