Hrajeme.cz

Witches

Originální název:
Witches
Rok vydání:
není známo
Počet hráčů:
4 až 8
Věk:
Hra je určena pouze pro děti. Dospělí se při ní většinou nepobaví. Dospělí po takové hře většinou nesáhnou, pokud by ji měli hrát pouze mezi sebou.
Doba hraní:
Krátká hra do 20 minut
Doporučení rodiny:
Není známo nebo nedokážeme zařadit.
Doporučení hráče:
Není známo nebo nedokážeme zařadit.

Kategorie:

Popis

Pod velkými čarodějnými klobouky nejsou malé barevné čerodějnice od sebe k rozeznání. Na cestě k čarodějné škole vás ošálí tím, že bleskurychle mění místa. Je to pořádný zmatek, ale kdo se dobře dívá, ten dorazí jako první k cíli a vyhrává.

Další informace

Míra náhody

Počet hráčů

Věk hráčů

Doba hraní

Počeštění

Rok vydání
Míra interakce

Míra složitosti

Míra humoru

Doporučení rodiny

Doporučení hráče

Výrobci

Autoři

Recenze

  1. Brambram

  2. Joerg


    Princip hry je prakticky stený, jako v Člověče nezlob se – každý hráč má několik figurek jedné barvy, snaží se s nimi chodit dokola po herním plánku a umístit je do svého domečku. Tady však podobnost končí. Barvou figurky si totiž můžete být 100% jisti jen dokud jste s nimi nevytáhli na okruh.

    Všechny figurky jsou totiž černé (čarodějnické klobouky) a žetonek z příslušnou barvou je do nich zasazen zespodu. V prvních pár kolech se na okruh dostávají veškeré figurky (nenasazuje se tedy na 6, jako v člověče, ale povinně, dokud máte co nasazovat) a poté se snažíte dostat všechny svoje na odletovou rampu. Jenže které jsou vaše, že? Táhnout můžete kteroukoliv figurkou na okruhu, takže můžete soupeři zkazit blížící se „“zajetí do domečku““, či můžeteomylem zahnout do svého domečku cizí figurkou (a soupeři tak nechtěně pomoci).
    Aby byla alespoň nějaká šance si pozici figurek ohlídat, při hodu 6 můžete buď házet znovu a posunout figurku o součet, nebo se na jednu tajně podívat (ale již s ní v tomto kole dále neposunovat). Při „“vyhazování““ se figurky nevrací na počáteční políčka, ale couvají o 7 polí a navíc se všem hráčům ukáže jejich barva.

    Hra zaručuje spoustu legrace.

Přidat recenzi