Hrajeme.cz
DomůKatalog herDětská hraKuřecí olympiáda

Kuřecí olympiáda

Originální název:
Zicke Zacke Hühnerkacke
Rok vydání:
1998
Počet hráčů:
2 až 4
Věk:
Hra je určena pouze pro děti. Dospělí se při ní většinou nepobaví. Dospělí po takové hře většinou nesáhnou, pokud by ji měli hrát pouze mezi sebou.
Doba hraní:
Krátká hra do 20 minut
Doporučení rodiny:
Určitě vyzkoušejte, neměla by uniknout vaší pozornosti.
Doporučení hráče:
Asi nebudete zklamáni, ale také vás asi nenadchne.

Katalogové číslo: 12257 Kategorie: Štítek:

Popis

Dětská hra trénující paměť. Hráči se snaží okrást ostatní o pírka, aby vyhráli. Otáčíte kartičky zakryté uprostřed plánu a pokud otočíte obrázek odpovídající obrázku před vaším kuřátkem, postoupíte o políčko vpřed. Pokud chytíte jiné kuřátko, ukradnete mu pírko. Kdo jako první získá všechna pírka na ocásek vyhrává.

Další informace

Míra náhody

Počet hráčů

Věk hráčů

Doba hraní

Počeštění

Rok vydání

Míra interakce

Míra složitosti

Míra humoru

Doporučení rodiny

Doporučení hráče

Výrobci

,

Autoři

– Funagain Gameweb
– BoardGameGeek
– Svět deskových her

Recenze

  1. jarmuk

    Jedna z nejlepších dětských her

  2. Moniak

  3. makeska


    Výborná hra pro děti, ale i dospělé. Krásné provedení – dřevěné prvky, pevné kartičky. Hra je velmi jednoduchá, lehce ji pochopí i tříleté dítě. Vajíčka s různými obrázky se sestaví do kruhu, doprostřed se lícem dolů umístí kartičky, na kterých jsou stejné obrázky jako na vajíčkách. Na vajíčka v kruhu se dle pravidel umístí slepičky. Každá má na zadečku jedno pírko. Hráči postupně otáčí kartičky uprostřed a hledají tu, na které je obrázek nejbližšího vajíčka k tomu, na kterém právě stojí. Pokud se jim podaří kartičku správně otočit postupují o vajíčko dál. (Je to vlastně taková hodně vzdálená obdoba pexesa.) Jakmile se nějaké slepičce podaří přeskočit jinou slepičku, sebere ji pírko. Vítězí slepička, která sebere pírka všem ostatním. Základem hry je soustředění. Pokud se dítě dokáže soustředit, velmi rychle si zapamatuje, kde jsou dané kartičky, někdy lépe než dospělí. Tato hra u dětí rozvíjí schopnost udržet pozornost, což jistě rodiče ocení. My ji hráváme ve složení dospěláci, děti školou povinné (1. stupeň) a hraje úspěšně i naše tříletá dcera. Hru jsme si zpestřili i tím, že pro každý obrázek máme speciální název („kuře napipi“, mlsný ježek“, „volí oko na divoko“ apod.). Takže každá hra je velmi veselá. Určitě ji doporučuji.

  4. esther.f

  5. Brambram

  6. JardaJaryn

  7. slavice

  8. waf

  9. mysula

  10. tondakolik

  11. Křepelka

  12. Pivrn

  13. jakub

  14. orsej@centrum.cz

  15. Bluďa

  16. Jaromír Kovařík

Přidat recenzi