Hrajeme.cz

Tsuro

Originální název:
Tsuro
Rok vydání:
2005
Počet hráčů:
2 až 8
Věk:
Hra je určena pro dospělé hráče a pro rodiny s dětmi od 8 let.
Doba hraní:
Středně trvající hra – asi 30 až 70 minut
Doporučení rodiny:
Není známo nebo nedokážeme zařadit.
Doporučení hráče:
Není známo nebo nedokážeme zařadit.

Kategorie:

Popis

TSURO je elegantní desková společenská hra v luxusním provedení. Každý hráč postupně pokládá na hrací plochu kartičky s vyznačenými trasami a staví si tak svou cestu, která začíná na okraji hrací plochy. Cílem hry je putovat co nejdéle po hrací ploše a vyvarovat se ukončení cesty, což nastane dosáhne-li trasa okraje. Vítězem se stává hráč, který zůstane ve hře jako poslední. Jednoduchá pravidla neubírají této hře na zábavě, svižném průběhu ani na dramatičnosti. Hra je vhodná nejen pro celou rodinu, ale i pro milovníky abstraktních her.

Další informace

Míra náhody

Počet hráčů

Věk hráčů

Doba hraní

Počeštění

Rok vydání

Míra interakce

Míra složitosti

Míra humoru

Doporučení rodiny

Doporučení hráče

Výrobci

,

Autoři

– Funagain Gameweb
– BoardGameGeek
– Svět deskových her
– Možnost nákupu na Slovensku.

Recenze

  1. dirgesinger

    Tsuro je rychlá, jednoduchá a návyková hra, která většinou slouží jako filler. Pomocí herních čtverečků, na kterých je vyznačená klikatá cestička, si tvoříte dráhu pro svého draka a snažíte se vydržet na hracím plánu co možná nejdéle. Přitom můžete tímhle pokládáním cestiček vytlačit i soupeřova draka z plánu. Tsuro neurazí a určitě zabaví.

  2. eMdzeJ

    Tsuro je perfektní záškodnická rychlá hra, která se krásně hodí jako filler. Má povedené zpracování, jednoduchá pravidla a dokonce se k ní dají přemluvit i naprostí odpůrci deskových her, kteří pak nemají problém dát i víc her za sebou. Takže bacha, pokud se zalíbí, může na stole zůstat klidně hodinu i dvě. A to si pak dosyta užijete posílání hráčů z hracího plánu pryč, no a někdy i sami sebe. 🙂

  3. cSf.Loser

    Mám nahráno x partií této hry. Geniálně vymyšlený jednoduchý mechanismus, který každý pobere do minuty. Hraní v různém počtu hráčů není vůbec problém. Hra se odehraje do 5 minut a hned chcete dát další partii. Zpracování je luxusní. Za mě jediná výtka je, je to prostě filler. Jinak super hra.

  4. karelik

    Tsuro je krásná jednoduchá hra pro až 8 hráčů. Troufám si říct, že kdo ji hrál, tomu se líbila. Každý hráč si vybere, na které „dráze“ začne a poté přikládá kostičky a podle jejich čar hýbe se svým drakem po hracím plánu. Jde o to zůstat co nejdéle (nevyletět z plánu či se nesrazit). I nehráči okamžitě pochopí a hrají. Hra má krásnou grafiku, ale myslím, že bylo víc verzí, které se lišily provedením kamenů. Průběh hry je jednoduchý, rychle plyne, ale taktika je možná. Kdo je vyřazen, bohužel čeká na konec hry, ale většinou je to rychlovka. Tsuro je nenáročná pohodová hra, mám ji moc rád.

  5. peta.nek

  6. Bumla

  7. Rillanon

  8. JardaJaryn

  9. aksile

  10. ocasek

  11. treveris

  12. Bajn

  13. maros

  14. kjubik

  15. nightfall

  16. benny

  17. eklp fistronek

  18. Linhard

  19. Jarek

  20. dilli

Přidat recenzi