Hrajeme.cz
DomůKatalog herKooperativní hraDescent: Journeys in the Dark

Descent: Journeys in the Dark

Originální název:
Descent: Journeys in the Dark
Rok vydání:
2005
Počet hráčů:
2 až 5
Věk:
Hra je určena pro dospělé hráče a pro rodiny s dětmi od 12 let.
Doba hraní:
Velmi dlouhá hra – trvá většinou více než 2 hodiny

Katalogové číslo: 11931 Kategorie: Štítek:

Popis

Desková RPG hra využívající variabilního herního plánu. Jeden z hráčů funguje jako Pán jeskyně a ostatní jsou hrdiny, kteří spolupracují při prozkoumávání tajemných míst. Vyzbrojeni kouzelnými zbraněmi a speciálními vlastnostmi budete bojovat s nestvůrami, odhalovat pasti a nalézat vzácné poklady. Nakonec vás čeká souboj s Pánem zla, který přebývá na skrytém místě. Dokážete přežít v takové temnotě?

Hry vyšla v češtině v roce 2013 podle druhé edice.

Související hry:

Další informace

Počet hráčů

Věk hráčů

Doba hraní

Počeštění

Rok vydání

Doporučení hráče

Výrobci

, , , ,

Autoři

Hra/Rozšíření

Odkazy:

Recenze

  1. stepanstocek

    Descent je hra,kterou prostě musíte respektovat. V českém prostředí nemá tato hra konkurenci. V zahraničí je situace samozřejmě jiná a tzv dungeon crawlerů je tam hromada. My jsme odkázáni, ale k tomu nejlepšímu. V současnosti můžete hrát s aplikací, která ovládá nestvůry a další věci místo pána jeskyně, což byla u nás ve skupině neoblíbená a nevděčná role. Hře bych vytkl dvě věci. Za prvé cenu, za menší rozšíření obsahující jen hrdiny a nestvůry. Za druhé určitou plytkost příběhu a textů v aplikaci, nebo na kartách. Většinou se jedná o neskutečně kýčovité stereotypní popisy, které buď rozesmějí nebo nudí.

  2. Luksahol

    Říct o Descentu 1ed. něco jiného, než že se jedná o pořádný lesnický krajíc zábavy, by asi byl hřích. Pro více pohodové hráče to ale může být příliš velké sousto, proto opatrně. Na hru je si potřeba vyhradit opravdu velké množství času (6 hodin může uběhnout jako mrsknutím proutku). Na druhou stranu se jedná o komplexní zkušenost, kdy během jediné této hry zažijete přerod Vašeho sucharského hrdiny v pořádného zabijáka. Příběh je zde spíše jen podkresem hlavního motivu hry, kterým je vylepšování postavy – tedy čistokrevné RPG s kartami a figurkami.
    Dnešní doba ovšem vyžaduje časově méně náročná herní řešení. Pokud máte tento žánr rádi, ale preferujete spíše rychlejší hry spojené v jednu kampaň s větším důrazem na příběh, ale naopak menším na lov pokladů (ta radost z každé nalezené zbraně, která Vás vylepší, je prostě úžasný) a zdokonalování v rámci jednoho herního sezení, pak sáhněte po mladším bratru Descenta 1ed s poetickým názvem Descent 2ed.

  3. Kentril

    Jedna z mych oblibenych her od FFG. Patri k velkolepym hram a masove slozitym pravidlum. Nicmene na vysvetleni jinym hracum to zas tak slozite neni. 4 hrdinove se vydavaji do podzemi a jeden hrac hraje za Overlorda, ktery vypravi vybrane dobrodruzstvi a hraje za nestvury. Kdo zna cesky dracak, tak toto je jeho deskova podoba. Hra trva opravdu dlouho. Nicmene mam ji moc rad. Je velice hezky graficky zpracovana a figurky jsou plastove, coz pusobi opravdu impozantne. Zene jsem koupil barvicky, kterymi vybarvila figurky a nestvury vypadaji opravdu hrozive :). Existuje mnoho FAN webu, kde si muzete stahnout nove questy, popr si vymyslet vlastni. Hra nabizi opravdu mnoho moznosti.

  4. Polylux1


    Descent je mou zdaleka nejoblíbenější hrou. Pochopitelně je to pořádný deskoherní mastodont, obrovská krabice narvaná k prasknutí obrovskými modely nestvůr a hrdinů, rozložená hra se sotva kdy vejde na stůl a na její hraní si rozhodně vyhraďte víc než dvě hodinky po večeři. Ale co nabízí?

    Obrovskou variabilitu hracího prostředí (z jednotlivých dílků mapy se skládá podzemí. Ze začátku se hraje podle scénářů, později doporučuji přejít na některou z možností generovaných dobrodružství…), skvělý soubojový systém, hrdinné loupení pokladů a vybíjení nestvůr, zběsilý úprk vpřed, se smrtí za patami… jeden z hráčů se ujme role Overlorda, hráče který má za úkol hrdiny zastavit pomocí pastí, vyvolávání dalších nestvůr a hlavně jejich pečlivými útoky na nejzranitelnější místa skupinky dobrodruhů.

    Rozšíření do hry přidávají další nestvůry, hrdiny, poklady, překážky i scénáře, je to zkrátka radost hrát.

    Přesto radši upozorním na dvě připomínky, se kterými osobně nemám problém a považuji je spíše za pozitiva, ale přesto se v deskoherním světě ozývají:

    1) Hra má strmou křivku zdokonalování se. Je potřeba pomocí prvních scénářů rozlousknout správnou „“univerzální““ strategii, která vede k vítězství, což může leckoho odradit.

    2) Hra je to opravdu dlouhá 🙂

    Nicméně teď v létě má vyjít Descent Second Edition, kde by všechny tyto (a mnohé další) připomínky hráčů měly být vyslyšeny, hra zkrácena, zjednodušena… ENJOY!

  5. Deth

  6. Smith-g

  7. andik007

  8. Zipakna

  9. raistlin

  10. Beholder

  11. sir beki

  12. Mialee

  13. Jindřich „“Desgenais““ Cinka

  14. Sparkmage

  15. Jouda

  16. salac

  17. Shade

  18. rudys

  19. tomas.volny

  20. HomeBoy

  21. Ladik81

  22. Shako

  23. WillBlack

Přidat recenzi