Hrajeme.cz

Schotten Totten

Originální název:
Schotten Totten
Rok vydání:
1999
Počet hráčů:
2 až 2
Věk:
Hra je určena pro dospělé hráče a pro rodiny s dětmi od 8 let.
Doba hraní:
Krátká hra do 20 minut
Doporučení rodiny:
Není známo nebo nedokážeme zařadit.
Doporučení hráče:
Není známo nebo nedokážeme zařadit.

Kategorie:

Další informace

Míra náhody

Počet hráčů

Věk hráčů

Doba hraní

Počeštění

Rok vydání

Míra interakce

Míra složitosti

Míra humoru

Doporučení rodiny

Doporučení hráče

Výrobci

, ,

Autoři

– Funagain Gameweb
– BoardGameGeek

Recenze

  1. aksile

  2. Longshanx


    Karetní hra pro dva hráče s celkem jednoduchými pravidly a napínavým průběhem. Tématicky je zasazena do skotské Vysočiny, kde se po jarní oblevě posunulo 9 kamenů oddělujících pastviny dvou vesnic (hráčů). Hráči pak musí zformovat oddíly o třech mužích (1-9) ze šesti různých klanů (6 barev) tak, aby mohli i přes odpor soupeře získat hraniční kámen. Hra končí buď „“průlomem““, tedy zabráním tří sousedních kamenů, nebo získáním většiny (5+) kamenů. Volitelným zpestřením je sada deseti „“taktických““ karet, které mohou zvrátit průběh boje.
    Zaleží jak na náhodě, tak i na schopnosti posoudit situaci a dobře se rozhodnout. Partie jsou celkem krátké, pokud náhodou hráč nemedituje půl hodiny nad volbou nejmenšího zla, a málokdy zůstává u jedné hry.

    Resume: Design hry a materiál nemohu posoudit, viděl jsem ji jen z fotografii. Žertovné skotské téma mě osobně příliš neláká, ale vyrobil jsem si sadu s vojenskými jednotkami, a jarní taškařice se rázem proměnila v urputnou bitvu. Herní systém je jednoduchý, nikoli však na úkor zábavy. Velmi podobná je hra Battle Line (asi jako vejce o chlup většímu vejci).

  3. murphy

  4. tučňák

  5. Richmond

Přidat recenzi