Hrajeme.cz

Blue Moon

Originální název:
Blue Moon
Rok vydání:
2004
Počet hráčů:
2 až 2
Věk:
Hra je určena pro dospělé hráče a pro rodiny s dětmi od 12 let.
Doba hraní:
Středně trvající hra – asi 30 až 70 minut
Doporučení rodiny:
Není známo nebo nedokážeme zařadit.
Doporučení hráče:
Není známo nebo nedokážeme zařadit.

Katalogové číslo: 11831 Kategorie: ,

Popis

Bůh Blue Moon opustil zemi a uvrhl ji do chaosu. Města jsou v troskách a lidé vedou otevřené války. Pro usmíření boha a urychlení jeho návratu bojuje několik frakcí o přízeň tří draků, kteří vládnou různými silami.
Každý z hráčů je vůdcem jedné z frakcí a snaží se naklonit si přízeň draků na svou stranu. Každý má k dispozici balíček 30 karet, které umožňují zvyšovat sílu jejich hrdiny či bojovat o přízeň draků.

Další informace

Míra náhody

Počet hráčů

Věk hráčů

Doba hraní

Počeštění

Rok vydání

Míra interakce

Míra složitosti

Míra humoru

Doporučení rodiny

Doporučení hráče

Výrobci

, , ,

Autoři

– Funagain Gameweb
– BoardGameGeek

Recenze

  1. Terw

  2. Savager

  3. rach

  4. aneken

  5. H.O.N.Z.I.K

  6. budkin

  7. JSat


    Tuto hru jsme si objednali za našeho pobytu v Anglii a poměrně nás chytla. Je jedinečná už ve svém provedení, kdy k její ilustraci bylo přizváno mnoho předních i méně známých ilustrátorů fantasy knih a jiných deskových her. Vyhotovení je opravdu jedinečné a každá karta je svým způsobem uměleckým dílem. Dojem malinko možná kazí podle mne ne zrovna povedení umělohmotní draci.

    Další jedinečná a opravdu promyšlená věc je příběh hry, který vás poměrně lehce vtáhne do děje. Příběh sám o sobě vytváří unikátní fantasy svět. Vy si vyberete jen lidstvo (vyberete nebo i dotvoříte), které vám pomůže znovu nastolit mír pod vaší vládou.

    Herní systém je založen na klasickém přebíjení. Prostě pokud nemůžete vyrovnat soupeře daný boj prohráváte, to však nemusí znamenat prohru v celé hře. Jednotlivé hry jsou totiž rozděleny do několika soubojů a podle toho kdo vyhraje tak přiláká draka. Hra končí ve chvíli, kdy jeden z hráčů přiláká všechny draky, nebo pokud jednomu z hráčů dojdou karty.

    Další výhodou ale i nevýhodou této hry je počet jejích rozšíření. V základnim setu totiž dostanete jen dvě rasy lidí a dalších šest ras si můžete přikoupit, navíc jsou ještě další dvě rozšíření se speciálními kartami, které patří ke všem rasám. Dobrou zprávou je, že tyto rozšíření samozřejmě velmi pomáhají varibilitě hry, špatnou zprávou je, že se cena této hry pak šplhá do závratných výšin (když ale k této hře přičichnete, určitě nějaké to rozšíření chtít budete, nebo všechny).

    Sety s rasami jsou velmi vyvážené a i když si potom podle pokročilých pravidel můžete balíčky upravovat, tak vás pravidla stále drží na uzdě, aby stále nebyly příliš silné. Každá rasa je ilustrována jiným ilustrátorem a i to dodává hře větší pocit variability.

    Hrajeme i vlastníme (s přítelkyní) již nějakou dobu slušnou řádku her a musím říci, že této jsme docela podlehli a hodláme si do konce pobytu v Anglii doobjednat všechny rozšíření. Myslím, že hra není složitá na pravidla, spíše na taktiku, a že by jí mohli hrát i méně či více zkušení hráči nežli jsme my. Pro nás bylo hodně důležité, že je to hra pro dva a že je velmi hratelná. Mohu jen doporučit.

  8. vafle

  9. jakub

  10. Adam

  11. murphy

  12. Shark

  13. Karel Kratochvíl

  14. otakar zatřepálek

Přidat recenzi