Hrajeme.cz

Angkor

Originální název:
Angkor
Rok vydání:
2005
Počet hráčů:
2 až 4
Věk:
Hra je určena pro dospělé hráče a pro rodiny s dětmi od 8 let.
Doba hraní:
Středně trvající hra – asi 30 až 70 minut
Doporučení rodiny:
Není známo nebo nedokážeme zařadit.
Doporučení hráče:
Není známo nebo nedokážeme zařadit.

Kategorie:

Popis

Jste staviteli v džungli, kde stavíte chrámy a majestátné paláce. Bohužel džungle žije a těžce získaná místa pro stavbu stále zarůstají (obvykle samozřejmě s přispěním vašich protihráčů). Je proto třeba se bujné vegetace neustále zbavovat.

Další informace

Míra náhody

Počet hráčů

Věk hráčů

Doba hraní

Počeštění

Rok vydání

Míra interakce

Míra složitosti

Míra humoru

Doporučení rodiny

Doporučení hráče

Výrobci

Autoři

– Funagain Gameweb
– BoardGameGeek

Recenze

  1. Bruno


    V této hře se stáváte staviteli největšího chrámového komplexu světa.
    Co se herního materiálu týče, je navzdory menší krabici celkem bohatý. Najdeme v něm 4 plastové výlisky na které umístíme herní plochy a do nich také zasuneme zástěny, aby nám dobře držely. Herní princip je velmi jednoduchý, pokládáním dlaždic stavět bodově hodnocené části chrámu a soupeřům zase nechat jejich chrám „“zarůstat““ pralesem. Navíc jsou tu ještě bonusy spojené s figurkami bůžka, tygra a fontány. Ty se pro změnu počítají ze souvislé sousedící oblasti k dané figurce.
    Hra se hraje velmi svižně, pravidla jsou snadná a rychle se pochopí, téměř žádné „“zvláštní případy““ či výjimky se nekonají. Navíc vše, co je nutné vědět, je nakresleno z vnitřní strany zástěny. Nejzajímavějším prvkem je asi vody, která zabraňuje „“rozlézání pralesa““. Člověk tak může zaujmout vyloženě defenzivní strategii a budovat kolem předpokládaného chrámu nejdříve vodní příkop, pokud mu to ale žetony dovolí, nebo bude co nejvíce rozšiřovat své území. Také se může pustit do „“škození““.
    A právě kombinace různých strategií, její jednoduchost a svižnost, dělají hru zajímavou.

Přidat recenzi