Hrajeme.cz

Město duchů

Originální název:
Dodge City – High Noon
Rok vydání:
2005
Počet hráčů:
3 až 8
Věk:
Hra je určena pro dospělé hráče a pro rodiny s dětmi od 10 let.
Doba hraní:
Středně trvající hra – asi 30 až 70 minut
Doporučení rodiny:
Asi nebudete zklamáni, ale také vás asi nenadchne.
Doporučení hráče:
Asi nebudete zklamáni, ale také vás asi nenadchne.

Kategorie: Štítek:

Popis

Město duchů je rozšíření ke Hře Bang! Obsahuje dvě rozšíření kompletně v českém jazyce, které znáte pod názvy Dodge City a High noon. Nenechte si ho ujít !!!

Další informace

Míra náhody

Počet hráčů

Věk hráčů

Doba hraní

Počeštění

Rok vydání

Míra interakce

Míra složitosti

Míra humoru

Doporučení rodiny

Doporučení hráče

Výrobci

,

Autoři

– Město duchů
– Pravidla hry: Město duchů

Recenze

  1. Svob

    Krabička skrývá dvě rozšíření jedno menší a jedno vetší. Menší hru zkracuje, přidává události které platí a ovlivňují hráče po dobu jednoho kola, po uplynutí všech události začnou hráči ztrácet každé kolo život a nedá se tomu bránit. Toto dobře urychluje hru, protože Bang! dokáže se občas dobře protáhnout.

    Větší balíček přidává do hry nové předměty a dovoluje hráči tak plánovat více dopředu. Toto rozšíření hru zase natahuje, ale předměty dávají větší možnosti, což pro znalé hráče Bangu! je potřeba. Učit hru doporučuji bez obou rozšířeních, už tak je toho mnoho na naučení.

    Jedno prodlužuje, druhé hru urychluje, rozšíření hru tedy vcelku vybalancují a zlepší požitek ze hry pro znalé hráče. Jednoznačně zvyšují variabilitu hry.

  2. Effka

    rozhodně není na škodu, hru to zpestří a přidá jí to nové možnosti 🙂

  3. Slado42

    Hru Bang! doplňuje velmi dobře. Pokud máte rádi základní hru, Město duchů nabízí zase o něco více zábavy. Pro mě, kterého již základ dávno omrzel, takřka nutnost.

  4. dirgesinger

    Rozšíření ke hře Bang!. Pokud Vás táhle western hra baví, tak je tohle rozšíření skoro povinnost. Město duchů jsou vlastně dvě rozšíření v jednom a přidávají spoustu nových karet. Noví pistolníci a nové zelené karty, které začnou účinkovat až v dalším kole a taky černé karty Pravé poledne, což jsou takové karty událostí – ovlivňující dané kolo pro všechny hráče.

  5. Grantissimo

    Město duchů je jedním z velkých rozšíření pro hru BANG! a nutno podotknout, že je podařené. Již po otevření na vás vykoukne množství netušených možností oproti základnímu balení. Přidává ,,tapovatelné“ zelené karty, které se aktivují až další tah, mnoho postav a hlavě rozšíření pravé poledne. Jde o samostatný balíček karet, které se každé kolo otáčejí. V daném kole potom určí speciální efekt pro všechny hráče.
    Právě Pravé poledne přináší do hry spoustu zvratů, čerstvých myšlenek a toho nejlepšího z divokého západu. Zároveň dle mého názoru hru urychluje. Pokud již vlastníte základní hru, nemusíte se bát do tohoto rozšíření investovat.

  6. valchy

    Město duchů-jednoznačně nejlepší rozšíření ke hře Bang. Do hry přidává jak normální karty tak nové zelené a balíček černých karet a ještě nové postavy. Balíček černých karet se otáčí každé kolo a zelené karty jsou zamíchané v normálním balíčku a vykládají se před sebe na stůl. Město duchů je opravdu super rozšíření a rozhodně ho mohu vřele doporučit.

  7. Durdas

    Rozšíření, které toho pro základní hru přináší tolik, že se tomu snad ani nechce věřit. 😉
    Do balíčku vám přibudou nejen základní a modré karty, ale zelené, které přinášejí do hry další možnosti pro taktiku a způsob hry. Také nové postavy s novými charaktery a speciálními vlastnostmi o které se budou hráči prát, aby je dostali. To je přece bezva! 😀
    Dále tu jsou také speciální karty „pravé poledne“, které na určité kolo „omezují“ hráče ve svobodném střílení jsou jen ku prospěchu věci a přidávají už tak bohaté hře další rozměr.
    Prostě 5* bez debat! BANG!

  8. Orel91

    Město duchů je unikátní kombinací dvou rozšíření ke karetní hře BANG! Konkrétně rozšíření Dodge city a High noon. Tyto dvě rozšíření považuji za nejlepší doplněk k samotnému základu hry. Přidává do hry totiž spoustu nových karet, včetně karet se zeleným okrajem, které se podobně jako modré vykládají před samotné hráče, ale lze je zahrát až v příštím kole. Dále pak spoustu nových postav, bez kterých bych si dnes neuměl základní hru ani představit. A jako poslední věc do sbírky pak sérii speciálních karet – High noon (Pravé poledne) – které se v průběhu hry odhalují a vždy na konkrétní kolo upravují pravidla hry. Např. „Příjezd vlaku“ – hráči si v tomto kole líznou na začátku o jednu kartu více; „Kocovina“ – postavy ztrácejí po dobu tohoto kola své schopnosti; a mnoho dalších zajímavých změn.
    Rozšíření bych rozhodně doporučil všem hráčům, kteří ho ještě nemají, neboť s ním získá hra zcela nový rozměr.

    + Dvě rozšíření v jednom
    + Spousta nových karet, od hnědých, přes modré až po nové se zeleným okrajem.
    + Spousta nových postav
    + Balíček karet „Pravé poledne“, které vždy na jedno kolo přidají nové speciální pravidlo
    + Hra je ještě více akčnější a získává nový rozměr, poskytne spoustu zábavy po mnoho dalších opakováních

    – Asi jsem zaujatý, ale nic mě nenapadá

  9. hromadalidi

    Základ Bang je super, ale s tímhle rozšířením roste zábava a možnosti o 100 procent. Bez něj už ho ani nehrajeme, neboť nám přijde samotný Bang nudný. Největší přínost jsou tkzv. černé karty, které zamotávají hru, ale také jí hlavně urychlují. Dále je pak zajímavý nový tip zelených karet, které přináší celou paletu dalších možností jak obrat soupeře o životy. Pokud si to dobře pamatuju tak rozšíření obsahuje i nové postavy. Rozhodně se vyplatí mít toto rozšíření k základu, Bang vás pak bude bavit ještě o fous více.

  10. matewr

    Nejlepší rozšíření k Bangu vůbec, jež obsahuje dvě původní rozšíření: Dodge city a Pravé poledne. Pravé poledne brilantně a nenuceně zamotává hru a hlavně ji na konci i urychluje, což je ve více hráčích obzvláště potřeba. Dodge city přidává do hry nový druh zelených „nabíjecích“ karet, které sice působí zajímavě, ale někdy zbytečně protahují hru a činí z některých hráčů nepřekonatelné soky, což je u Bangu vcelku problém, protože se na ně nikdo nesoustředí a raději útočí na ostatní. Tajné role v tu chvíli nehrají žádnou roli. Jinak ale Dodge city základní hru rozhodně ozvláštňuje a přidává ji na atmosféře. Nejlepší jsou karty ke kterým musíte zahodit ještě jednu libovolnou kartu. Postavy jsou všechny zajímavé a jedná se o vůbec nejlepší přídavek ke hře.

  11. lenulefazole

    Doporučuji k hlavní sadě dokoupit, my už si hru bez rozšíření nedokážeme představit.

  12. Kentril

    Asi nejnamejsi rozsireni ke hre BANG! V podstate se jedna o spojeni dvou predchozich rozsireni, ktere uz ma opravene chyby. Vyhoda je male karetni baleni, tkere si pridate ke krabicce originalni hry. Kdo vlastni BANG! strela, muze jej pridat do krabice – plechoveho naboje. Vejdou se tam. Na kartach je oznacene symbolem rozsireni, takze jej snadno oddelite od puvodni hry. Hra obsahuje sazmorejme pridany herni system zelenych karet a nove postavy. Muj oblibenec je indian 🙂

  13. dontcallmeandre

  14. ZIPaaK

  15. anupinka


    Bez tohoto rozšíření jako by hra ani nebyla celá. Prostě to není ono. Rozšíření přináší více karet, které se nacházejí už i v základní sadě. Dále obsahuje nové karty se zeleným orámováním, které před sebe nejprve musíte vyložit na stůl a teprve až po oběhnutí kola je můžete použít. (Já osobně mám ty zelené karty ze všech nejradši.) A také se zde nachází speciální balíček karet, které se nepřimíchávají mezi karty ostatní, ale položí se zvlášť na stůl. Na začátku kola se vždy jedna z těchto karet otočí. Na ní je napsán nějaký speciální účinek, který platí během daného kola, a mnohdy hru velice ztíží. Mohou se tak do hry na jedno kolo např. vrátit i osoby, které již dříve byly zastřeleny. V tomto rozšíření také můžete najít návod, jak hrát hru ve třech hráčích, ale já to výrazně nedoporučuji, protože při hře ve třech je hned každému jasné, kdo je kdo a hra tedy ztrácí prvek anonymity hráčů, který je podle mě pro hru velice podstatný. Je přece zábavné zjistit, že se třeba celou dobu snažíte zabít nesprávného, no ne :)?

  16. Gothalgo

  17. Aulus

  18. James Marlow

  19. Jan

  20. Kafkan

  21. Vojta

  22. Ptacnik

  23. Kasparov

  24. kutikk

  25. Sai

  26. palcice

  27. Čaňa

  28. nirman

  29. Zafi


    I pokud nejsou kovbojky a westernové příběhy váš šálek kávy, věřím, že se vám tato hra bude líbit, protože neznám nikoho, kdo by ji hrál nerad.
    Jestliže vás baví BANG!, tak potom ho budete hrát ještě radši, protože tohle rozšíření hru dostane do nové dimenze.
    Myšlenka hry přinesla zase něco úplně nového a originálního. Tento balíček Město duchů obsahuje dvě rozšíření – Dodge City a High Noon.

    Dodge City
    Do města zavítá patnáct nových postav. Také se zde objeví speciální zelené karty, u nichž musíte kolo počkat, než začne fungovat jejich efekt.

    High Noon
    13 karet, každé kolo se otočí jedna, která dá kolu zvláštní efekt. Do města přijde doktor, kazatel, reverend, zažijete požehnání i prokletí, poté vznik přestřelka, přijdou obávání Daltonové a nakonec se vrátí mrtví hráči, aby zvrátili průběh hry ve svůj prospěch. Doporučuji zakoupit i Fistful, protože tam jsou 2 nové karty High Noon.

    Jak Město duchů změní průběh hry?
    Mimo zelené karty přicházejí i nové obyčejné (hnědé karty). Můžete se lépe léčit, pokud najdete Tequilu nebo Whisky. Také zde najdete kartu Úder a Úhyb a nový efekt: 1+1, což znamená, že ke kartě např. RagTime nebo Rvačka musíte dodat ještě jednu libovolnou kartu.
    Hra tedy získá nový stupeň zábavy a trochu se prodlouží.

    Design
    Hra má design od stejného ilustrátora Alexe Pieregeliniho. Design je stále velmi hezký a typický pro western. Hra je zabalena v krabičce pro jednoduchý úklid a přenos.

    Verdikt
    Celkem 76 karet je v poměru s původním balíčkem sice málo, ale nelituji, že jsem si ho koupil. Dávám pět hvězdiček a tuto hru vřele doporučuji!

    Zafi

  30. 1a2a3a4

  31. ZdenT27

  32. tootsie

  33. Tom

  34. Knihovník

  35. littlemole

  36. Pavluša

  37. Tomas

  38. technologic

  39. MirR

  40. Peca

  41. Kurasek

  42. Sionn Latharn

  43. VOVO

  44. esther.f

  45. ABDCE

  46. Wotton

  47. smaza

  48. Zenitos

  49. JardaJaryn

  50. trichopterka

  51. babara

  52. Terw

  53. DEDE

  54. Joe

  55. skyfire

  56. Kalibulus

  57. edeoroszlany

  58. uglugf

  59. Alf

  60. martinek

  61. Brisco

  62. pepca321

  63. Elena

  64. ratwin

  65. jelda007

  66. Petra

  67. neline

  68. kanei

  69. spartik

  70. dudo147

  71. vojtmi

  72. iff

  73. Semiš

  74. WereWolf

  75. Pavluschka

  76. Sparkmage

  77. milka1

  78. zeppelin

  79. Slunak

  80. SnurkaBill

  81. jakubko111

  82. Eduard Doležal

  83. Machec

  84. Ajeenka007

  85. Mari

  86. C@esar

  87. luciáš

  88. adam9

  89. Jendulus

  90. Bajn

  91. lionel

  92. Joerg

  93. voldemord

  94. tondakolik

  95. janinko

  96. Nesmrtelny.drakula

  97. Manas


    Město duchů
    Počet hráčů:
    3-8 hráčů

    Doporučený věk:
    10+
    Časová náročnost:
    20-40 minut

    Máte rádi hru BANG! ? Máte rádi kovboje? Pak si nenechte ujít rozšíření hry BANG – Město duchů. Město duchů se skládá ze 2 velice oblíbených rozšíření a to Dodge City a High Noon.
    Město duchů osahuje
    • pravidla v češtině
    • 8 karet rolí
    • 15 karet postav
    • 40 herních karet
    • 1 pomocnou kartu
    Pokud vás klasická hra omrzela, vyzkoušejte Město duchů a určitě nebudete litovat.

    Staň se kovbojem
    Díky novým kartám hra navozuje prostředí Divokého západu.
    Je zde několik postav a nový typ karet (zelené karty).

    Jak se to hraje a v čem je to jiné?
    Hra probíhá jako klasický BANG! Až na zelené karty, které se vykládají před hráče (podobně jako modré), ale aby byl jejich efekt platný, musí jedno kolo ležet na stole. Jsou to karty jako CAPPELLO a PONY EXPRESS. To je hlavní věc, kterou Město duchů nabízí. Dále obsahuje několik nových hnědých karet například WHISKY, RISSA a PUNGNO. Z modrých karet například SILVER a RIPARO.

    HIGH NOON
    High noon obsahuje 13 karet s novými efekty na hru.
    Karty se na začátku zamíchají, na konec balíčku se umístí karta Pravé poledne a položí se vedle Šerifa. Na začátku druhého kola se otočí první karta a hraje se dál s efektem této karty. High noon dodá hře šmrnc a nový rozměr. High noon má k dispozici karty jako Kocovina, Doktor Kazatel.

    Hodnocení
    + nové karty, pěkné obrázky a nový rozměr hry
    -hra se začíná zpomalovat a je složitější

  98. Zik9

  99. Salamandr


    Město duchů dává prostor pro taktiku neb víte co se bude dít v příštím kole, ale dle mého názoru více zdržuje než původní hra, zelené karty jsou sice přínosem, ale nijak velkým. Velkým plus tohoto rozšíření jsou nové postavy, které se myslím velmi povedly.

  100. jakubko

  101. michal

  102. Kadaver

  103. Black Jack

  104. Ja_Claudius

  105. P.

  106. aneken

  107. Tharr

  108. aris

  109. deril

  110. dajo

  111. Jezura

  112. ghoston

  113. Annie

  114. zdraza

  115. H.O.N.Z.I.K

  116. Clon

  117. pixy

  118. abc123

  119. makaking

  120. Michus001

  121. smirnoffff

  122. yahoo

  123. hurak

  124. Ajfel

  125. miti

  126. Bengoška

  127. fjabkj

  128. Milan Nižnanský

  129. qcpx

  130. Lukas


    Stojíte pred najobáveným banditom celého Západu, bang!!! Táto kartová hra má rozšírenie Mesto duchov. Toto dielo sa podarilo a v ňom sú zahrnuté ďalšie dve, Dodge City a High Noon. V Dodge City je o tom, že sú tam nové zelené karty, ktoré vykldajú ako modré, ale majú len rázny efekt, zatial čo modré majú stály efekt (okrem barela, dynamitu), taktiež v tomto rozšírení sú aj zaujimavé nové postavy. V High Noon sú nové také čierne karty, ktoré sa použivajú po troch kolách pred začiatkom ťahu šerifa, majú po celé kolo dlhodobý efekt. Tejto hre dávam preto hodnotenie 4 .5 lebo sa mi veľmi páči, ale uprednostujem stolné hry, preto nie hodnotenie 5.

  131. Sandy.czcz

  132. peto

  133. Fíťa

  134. Atrei

  135. pipboy47

  136. Pavla

  137. DwarfMan

  138. Matej

  139. benny

  140. jakub

  141. Cholerus

  142. gaff

  143. Lord Alfik

  144. Jekor

  145. 2vkjmch

  146. Happy

  147. Frigo

  148. serbam

  149. Logan

  150. sulzik


    Letos o prázdninách jsem hrál Bang! poprvé. Natolik mě dostal, že jsem si ho hned musel koupit. Bang! jsem hrál s kamarádama každý den, ale časem nás omrzel, tak jsem si koupil Město duchů a Bang! jsme pařili dál.

    Bang! + Město Duchů = droga, jednou zkusíš a nemůžeš přestat.

    Doporučuju je super za super cenu !!!!!!!!

  151. Imposektor


    BANG! sem si koupil asi před půl měsícem, zatáhl sem jí mezi kámoše a teď jsme všichni tak trochu závisláci…a rozšíření „“Město duchů““ (Dodge City + High Noon) hře přidá ještě větší grády…hlavně co každého potěší je možnost krátkého comebacku do města jako duch s možností odehrání jednoho kola, a tak se hráč který už zemřel tolik nenudí…souhlasím se všemi názory, že čím víc lidí hraje tím větší je to pařba a čím míň lidí hraje tim se hra stává snadnější co se týče odhalení funkce, a tak často vznikají aliance banditů…nové postavy mají naprosto úžasné speciální vlastnosti…navíc když smícháte všechny funkce (vyjma jednoho šerifa), můžete hru pařit až ve 14 lidech…
    Doporučuji koupit…!!! hra se dostává skoro do každého lepšího hračkářství a nachází se skoro v každé herní prodejně (např: Svět her)…a cena je naprosto skvělá…kolem 295,- …

  152. paladin91

  153. rix

  154. Lenny

  155. Malicka

  156. Linhard

  157. Ondra


    Toto rozšíření hry Bang vám přinese hned tři nové herní kombinace – můžete hrát jednotlivá rozšířění zvlášť, nebo obě dohromady – takže se jedná o skvělou věc pro ty, kterým už původní Bang přišel trochu ohraný. Zvýšením počtu karet se také otevírá prostor pro celou řady nových herních taktik. Navíc jsou součástí balení i nové karty rolí – 1 šerif, 2 zástupci, 3 bandité a 2(!) odpadlíci. Tato sada umožňuje hru až v osmi hráčích a ve spojení s původními rolemi můžete dokonce přidat ještě další. Mnoho zábavy také přinesou nové postavy, z nichž některé mají velice zajímavé a netradiční schopnosti.

    High Noon se dá pochopit velmi rychle, ale s Dodge City je to někdy složitější – vznikají herní situace, které nejsou v pravidlech explicitně popsané a je třeba se nad nimi zamýšlet. Obzvláště, když bylo ve skupině několik hráču, kteří hráli pouze párkrát původní Bang, strávili jsme neůměrně dlouhou dobu neustálým vysvětlováním, co všechny ty nové karty znamenají. Když se také hraje někde v hospodě, těžko se může od hráčů očekávat přílišná chápavaost. Proto bych rozšíření doporučil spíše jen skupinkám, které mají původní Bang zvládnutý, jinak hrozí, že strávíte prvních pár her spíše přemýšlením nad pravidly, než hraním. Pro zkušené hráče, je to ale skutečný požitek 🙂

  158. 9thID_Mac

  159. ifca

  160. Radanka

  161. Dodo

  162. RiderX

  163. GK_voyger

  164. borivoj

  165. Blizzard

  166. Skymessenger

  167. Majak

  168. Papo Shimitz

  169. ewuchka

  170. Pecky

  171. Markéta

  172. Shako

  173. Pelly

  174. Friend

  175. Macho

  176. kafer

  177. Peter Liska

  178. dilli

  179. Asindor

  180. GeniuZ

  181. Sekac

  182. Adam

  183. Lemon Dog

  184. Paters

  185. jayjay

  186. Honnza


    Město duchů je zajímavé rozšíření.

    1. Jsou tu karty High Noon. Jsou dobré (např. Příjezd vlaku), občas dobré i špatné (např. Prokletí) a špatné (např. Daltonové). Obykle úplně nejhorší bývá Pravé poledne. V tom si každý hráč na začátku tahu ubere 1 život. Pro vyřazené hráče bývá dobré Město duchů. A nebo když je příjezd vlaku, hráč si vezme o jednu kartu navíc (obzvlášť dobré to má tedy hrdina Pixie Pete).

    2. Přibyli nějací noví hrdinové a nové hrací karty. Mezi nové hrdiny patří např. Elena Fuente, Vera Custer, Pixie Pete, Bill Noface a mnozí další. Novinkou mezi hracími kartami jsou karty se zeleným okrajem. Ty může použít hráč pouze když není ve svém tahu. Mezi takové karty patří např. Nůž, Krytý vůz, Pony Express a další.
    Pak tu jsou takové karty, které, když k nim přidáte ještě jednu kartu, mají účinek.
    To jsou např. Springfield, Whisky, Ragtime a další. Pokud chcete tedy použít Whisky, která vrací 2 životy, odevzdáte tedy Whisky a Mancato! a vrátíte si 2 životy.

    Tohle už pro úvod stačí. Rozšíření se povedlo a za rozumnou cenu se dobře pobavíte.

  187. murphy

  188. Tarenor

  189. Shark

  190. Tacud

  191. Michal

  192. REM

  193. Bluefish

  194. xdavid

  195. Gandalf

  196. Rubic(k)

  197. WillBlack

  198. Odoren

  199. chloridka

  200. Láďa Smejkal

  201. Matěj Baťha

Přidat recenzi