Hrajeme.cz

Da Vinci Code

Originální název:
DaVinci Code
Rok vydání:
2004
Počet hráčů:
2 až 4
Věk:
Hra je určena pro dospělé hráče a pro rodiny s dětmi od 10 let.
Doba hraní:
Krátká hra do 20 minut
Doporučení rodiny:
Není známo nebo nedokážeme zařadit.
Doporučení hráče:
Není známo nebo nedokážeme zařadit.

Kategorie: Štítek:

Popis

Cílem hry je odhalit protihráčův kód složený z čísel 0-9 černé a bílé barvy. Každý hráč si na začátku hry vylosuje čtyři čísla, která si seřadí dle hodnoty (černá má přednost před bílou). Zbylé se zakrytě umístí doprostřed stolu. Na začátku tahu si hráč jednu číslici vylosuje a snaží se uhodnout některé z protihráčových čísel (musí naprosto přesně – ukáže a řekne hodnotu). Pokud je odhad správný, musí soupeř tuto číslici odhalit. Hráč na tahu může pokračovat nebo si rozšířit svůj kód o nalosovanou číslici a ztížit tak soupeři situaci. Pokud již napoprvé neuhodne, umístí nalosovanou číslici na patřičné místo ve svém kódu.

Další informace

Míra náhody

Počet hráčů

Věk hráčů

Doba hraní

Počeštění

Rok vydání

Míra interakce

Míra složitosti

Míra humoru

Doporučení rodiny

Doporučení hráče

Výrobci

,

Autoři

– BoardGameGeek
– Pravidla hry (www.deskovehry.cz)
– Svět deskových her

Recenze

  1. Slado42

    Poměrně chytrá abstraktka na trénink logiky. Příjemné je více herních módů a pokud máte spoluhráče s dobrými logickými schopnostmi odsýpá velmi rychle a jde o překvapivou zábavu.

  2. karelik

    Moc pěkná „chytrá“ abstraktní hra, kde každý má svůj kód složený z plastových černých nebo bílých destiček s čísly, který si musí chránit a zároveň se snažit uhodnout kód soupeřů, protože poslední hráč se skrytou částí kódu vyhrává. Je to výborná hra, kde dedukujete, co kdo má, podle toho, co máte vy, na co se kdo ptá a co vidíte. Je to perfektně vymyšlené a dá to docela zabrat. Hru si navíc lze ztížit tím, že jsou mezi číselné destičky přimíchány ty s pomlčkami, které se nemusí držet pravidel pro seřazení kódu. Da Vinci Code se mi líbí, protože je to hra, kde se můžete během chvilky blýsknout svým logickým uvažováním. Trochu mi to připomíná obrácené Hanabi :).

  3. laknel

    Dobře trénuje logiku.

  4. kokrdal

  5. Lada

  6. Pete

  7. Dušan Takáč

  8. tondakolik

  9. Kubas

  10. poutník


    Nic akčního, ale na přemýšlení. Něco jako logik a trochu ze začátku rozhoduje náhoda, ve více hráčích je znatelnější. Trvalo mě přes půl roku nežli jsme ji rozdělali, ale teď si to vynahrazujeme a lámeme kódy jako o život.

  11. jakub

  12. Veena

  13. Markéta

  14. Shako

  15. tučňák

  16. Odoren

Přidat recenzi