Hrajeme.cz

Warhammer 40000

Originální název:
Warhammer 40000
Rok vydání:
2003
Počet hráčů:
2 až 2
Věk:
Hra je určena pro dospělé hráče a pro rodiny s dětmi od 10 let.
Doba hraní:
Středně trvající hra – asi 30 až 70 minut
Doporučení rodiny:
Není známo nebo nedokážeme zařadit.
Doporučení hráče:
Není známo nebo nedokážeme zařadit.

Kategorie:

Popis

Hra Warhammer je velmi jednoduchá na naučení, ale k jejímu mistrovskému zvládnutí musíte velmi dobře kombinovat a to jak při stavbě hracího balíčku, tak při samotném hraní. Záleží totiž úplně na všem. Klíčem jsou vlajkové jednotky. Pokud jich nemáte dost, nemůžete nikdy obsadit žádný sektor a vyhrát hru. Když stavíte hrací balík, snažte se mít tam alespoň 40-45 vlajkových jednotek (ze 60 karet). Ačkoliv nutně potřebujete i osobnosti a nevlajkové podpůrné jednotky, ty vlajkové mít jednoduše musíte. Když máte vybrány své vlajkonoše, vyberte další karty. Můžete do balíčku přidat i další vlajkové jednotky (nijak to nevadí), osobnosti, nebo jiné nevlajkové podpůrné karty, aby váš balík měl tu správnou funkčnost a strategii. Další věc, kterou si musíte uvědomit je, že každá karta funguje na třech různých rovinách (má tedy trojí využití!):
1) Ve hře. Karta ve hře je jednotkou, která je na kartě zobrazena. Pro ní jsou důležité nejenom její hodnoty (střelba, rychlost a obrana), ale také herní text, který může obsahovat speciální schopnosti či jinak působit na hru či jiné jednotky.
2) Na ruce. Na ruce se používají pouze příkazové řádky karet. Jsou to efekty, které mohou velmi výrazně ovlivnit hru.
3) V balíčku. Karty v balíčku se používají pro různé testy a tam rozhoduje hodnota kostky.
Základní chybou hráčů je, že se příliš soustřeďují na herní hodnoty svých jednotek a příkazovou řádku či hodnotu kostky opomíjejí. Ty nejlepší jednotky mají dokonce negativní příkazovou řádku v podobě události a hodnotu kostky jedna, která většinou znamená neúspěch v testu. A naopak mnohdy nenápadná jednotka má tu nejlepší příkazovou řádku.

Další informace

Míra náhody

Počet hráčů

Věk hráčů

Doba hraní

Počeštění

Rok vydání

Míra interakce

Míra složitosti

Míra humoru

Doporučení rodiny

Doporučení hráče

Výrobci

Autoři

– Informace o hře
– Informace o prodeji

Recenze

  1. sydo

  2. Lemon Dog

Přidat recenzi