Hrajeme.cz

Dračí hrad

Originální název:
Dračí hrad
Rok vydání:
2003
Počet hráčů:
2 až 7
Věk:
Hra je určena pro dospělé hráče a pro rodiny s dětmi od 10 let.
Doba hraní:
Dlouhotrvající hra – 60 až 120 minut
Doporučení rodiny:
Není známo nebo nedokážeme zařadit.
Doporučení hráče:
Není známo nebo nedokážeme zařadit.

Kategorie:

Popis

Dračí hrad je dobrodružná hra na hrdiny, která vás zanese do světa plného nestvůr, pokladů a soubojů. S touto hrou zažijete dobrodružství, která díky hernímu systému budou pokaždé jiná. Cílem hry je vytvořit vlastního hrdinu, projít stezkou do tajemného hradu, přemoci nestvůry, objevit zlato a nalézt ztracené žezlo. Hráč jehož hrdina postupně získá nejvíce bodů vyhrává.

Další informace

Míra náhody

Počet hráčů

Věk hráčů

Doba hraní

Počeštění

Rok vydání

Míra interakce

Míra složitosti

Míra humoru

Doporučení rodiny

Doporučení hráče

Výrobci

Autoři

Recenze

  1. MMM

    Tuto hru som dostal už ako 5-ročný.Veľmi ma bavila a s ocom som ju hral asi 20-krát.Vymýšľal som aj vylepšenia ako napr., že hráči môžu v 2 časti hry bojovať aj proti sebe, keď sa stretnú na 1 mieste. Alebo keď hrajú 2 hráči tak jeden dostane Parbata a lukostrelca a druhý Argilosa a trpaslíka. Hráči hrajú za oboch a je to tak viac fér. Dnes mám 14 a táto hra ma už nebaví, lebo je v nej príliš veľký podiel náhody, mám radšej strategickejšie hry.
    Odporúčam ju rodinám s deťmi podobne ako Carcassonne lovci a sběrači.

  2. matewr

    Ukázka toho, jak NEMÁ vypadat deskovka. Hra je naprosto nedodělaná a nehodlám vypisovat vše, co ji činí tak špatnou, to bychom tu mohli být hodně dlouho. Namátkou vyberou největší neduhy, které mě teď zrovna napadají: Každá partie je vesměs stejná, nic se nemění. Ano kartičky uprostřed jsou změněny, ale to je úplně jedno, protože vaše postupy a „strategie“ jsou naprosto totožné a k vítězství vede jen jedna cesta. Hrdinové jsou nevyvážení, kdo má barbara vyhrál a opět za všechny se hraje skoro stejně. Hra neobsahuje nic zajímavého, nebo převratného… pravidla jsou nedotažená, přitom je zde veliký potenciál, který by se dal dále rozvíjet. Po vítězství ani nemáte radost, jen jste házeli kostkou a počítali a počítali a počítali… no paráda. Výhodou budiž pěkné komponenty… Jen dodám, že děti to bavit může, stejně tak i ty, co nejsou tak častými hráči.

  3. Cesarea

  4. Aulus

  5. ivetacek

  6. HudsonStan

  7. Sai

  8. palcice

  9. davidko7

    takže no.

    hra byla velmi dobrá ale se mi počas přestala líbit ne v pravém slova smyslu ale proto proto že si se mnou tatínek a maminka nehráli. takže na věc.

    skuste to třeba takhle:

    1. Při nákupech se vám nemusí líbit že sou rúzne ceny. Proč? Tak si tam dejte že čím drahší tím více použitelné nebo lépe učinkuje.
    2. meče se postupem času otupí a brnění zeslábnou.
    3. je možné za 3 zlatky naostřit meče atd…

    TOHLE BYLA JENOM INSPIRACE PRO POVZBUDZENÍ DO DALŠÍCH NÁPADÚ.

    promiňte u s kroužkem tady nemám.

  10. Akilian

  11. Jose

  12. zeppelin

  13. Haňulka

  14. pav

  15. Black Jack

  16. kuncik

  17. Slider


    Kupil som si tuto hru plný očakávania, že konečne presadnem od počítača za stol, ale musím povedať, že ma fakt sklamala. Čakal som prepracovanejšie pravidla, väčšiu možnost výberu a hlavne dlhšiu zábavu. Tuto hru dohráte do konca možno za pol hodinku a každa dalšia hra sa podobá na tu predchádzajucu.Bol som prekvapený, aká je tu malá variabilita kariet v labyrinte a aké sú súboje nudné. Tuto hru som chcel mať ako lacnejšiu variantu na World of Warcraft, ale povedzme si na rovinu, ak hladáte nejaku prepracovanu doskovu RPG strategiu,v ktorej je každá dalšia hra odlišná od tej predchadzajucej, Dračí Hrad to určite nie je. Na druhej strane, mojho 8 ročneho bratranca to dost bavilo, tak si myslim, že je to hra mierena skor detom, aj ked je doporučený vek tuším od 10 rokov. Ja osobne by som poradil nechat ju v obchode a vybrat si niečo ine.

  18. makaking

  19. kadla

  20. michal


    Musím se přiznat, že první hra byla velice zajímavá. Po několika dalších hrách mě ale napadlo trochu hru doupravit a dodělat. A tak postavám upravuju statistiky – lučištníci ůtočí dvakrát a mají vyšší OČ apod. Také jsem vytvořil novou postavu – barbarského válečníka Korgana, ne nepodobného vlastnostmi Parbatovi. Tuto hru doporučuji i začínajícím PJ do DrD coby inspiraci jak vytvořit novou nestvůru nebo postavu.

  21. peto

  22. Frodo

  23. Ariadna


    Tuto hru jsem dostala od manžílka teď naposledy k vánocům. Hned jak jsem si ji zahráli poprvé, rozhodli jsme se o úpravu pravidel. Několik věcí tam není řečených a tak to zůstalo na nás! Striktně určenými pravidly se vyhneme konflikním a nejasným situacím.
    Jinak pod našima rukama vznikli úplně noví hrdinové např. mnich (zvláštnost: 1x možnost mentálního útoku o síle 18), kentaur (zvl: přeskakuje skály a v krvi má protijed), kouzelnice (zvl: nepotřebuje kouzelné předměty), paladin (zvl. umí se léčit). Navíc jsme upravili vlastnosti původním hrdinům např. lučišnice střílí 2x na obranu a orientuje se mlze.
    Upravili jsem i ceny za zbroj a zbraně. Každý hrdina má vymezeno co si může koupit.
    Hru jsme stížili tím, že jsou hrdinové mnohem slabší. Draka jsou schopní porazit min. ve dvou.
    V poslední naší hře se spojili dva hrdinové proti trpaslíkovi – ten je porazil a schrábl jejich zlato, ale jelikož hra u nás nekončí dřív než porážkou draka, tak po vyléčení šel na něj a prohrál.
    Smutný konec, ale i to je hra!!!!

    Pokud tuhle hru máte doma a už vás nebaví, zkuste ji oživit třeba těma novýma postavama!

  24. DwarfMan

  25. zabena

  26. Lucax_cz

  27. Dadia


    Túto hru dostali moji bratranci a hneď sme ju začali hrať. Moj názor je, že je tam trochu veľký podiel náhody akú kartu si otočíte ale o tom to je. Doporučujem aby ste to hrali vo väčšom počte ľudí ale aj v trojke je to fajn. Je to veľmi vyšpekulovaná hra a to našu rodinu baví, ale myslím že OSADNÍCI Z KATANU sú o niečo lepší. DOPORUČUJEM!!!!!!!!!!!

  28. 2vkjmch

  29. Mariano


    Dračí hrad predstavoval prvú drahšiu modernú stolovú hru, ktorú som sa rozhodol zakúpiť si (v tom čase som ešte nepoznal žiadnych osadníkov, carcassone a pod.). Musím povedať, že podľa ceny a krabice som do nej vkladal vysoké nádeje. Tie sa mi z časti aj naplnili, avšak na druhej strane a s odstupom času musím konštatovať aj mierne sklamanie.
    Ide o dobrodružnú hru,v ktorej cieľom je vytvoriť si vlastného hrdinu pomocou kúpy zbroje a rôznych doplnkových predmetov využiteľných v ďalšom priebehu hry. Toto sa deje v prvej časti hry pri ceste mestom. Treba povedať, že táto pasáž hry je pomerné jednotvárna a veľa závisí od náhody. Stratégiu možno uplatniť maximálne pri rozhodovaní sa, čo a v akom objeme nakúpite. Druhú časť hry tvorí cesta samotným Dračím hradom. Tá je už o poznanie zaujímavejšia a vtiahne viac do hry. Úlohou je postupne otáčať rozložené kartičky a čeliť rôznym nástrahám, až sa dakomu podariť získať kráľovské žezlo na konci cesty.
    Potenciál hry, ktorý hra nesporne má, však ostal nevyužitý. Pravidlá, aj keď sú prehľadne a pekne spracované, nie sú dotiahnuté a chýba im viac variability, čo by hru určite zdynamizovalo a urobilo zaujímavejšou. Potom je už na každom si pravidlá upraviť individuálne, aby hra nebola rozporuplná a priťahovala aj po viacerých odohratých partiách. Je vidieť, že tvorcovia hry sa snažili inšpirovať inými hrami a na vlastnú originalitu veľa priestoru neostalo. Osobne si ale myslím, že hráčom začiatočníkom sa hra páčiť bude.
    Aj napriek negatívam má však Dračí hrad veľké plus. Je nádherne graficky spracovaný a obsahuje kvalitný materiál, čo aj rozhodlo, že som sa nakoniec priklonil k trom hviezdičkám, pričom nie všetky tri sú len za dizajn.

  30. vládceCitadely

  31. Jordan

  32. budulin

  33. Ajvo

  34. Markéta

  35. Iggy


    Vážení, hru jsem si koupil bez jakýchkoliv referencí cca před třemi týdny a již teď vím, že jsem krapet sekl. Po pár vítězných pokusech mě přestala bavit. Navíc se cítím ošizen, že nemohu zničit toho, který sedí naproti. Vynikající grafické zpracování nevyváží můj špatný dojem a už teď mi na ni padá prach….

  36. Submachine_Gunner

  37. rescator

  38. Miloš

  39. Honnza


    Dostal jsem Dračí hrad za vysvědčení, a když jsem hru otevřel, byl jsem velice překvapený. Když jsem viděl její obsah, tak jsem to hned přichystal. Když jsme ji hráli poprvé, kámošům se moc nelíbila. Ale když jsme to hráli aspoň po
    desáté, tak jsme ničili a ničili Harpyje, Rzičervy, atd. Pokaždé to hrajeme tak, že nejdřív vybereme všechny normální karty a až pak jdeme na draka a najít kouzelné žezlo. Vždycky si místo bodů bereme peníze, a pokaždé až šlohnem bance všechny 10, tak použijeme přenášedlo. Už mi Dračí hrad pochválilo asi 10 lidí, avšak jednomu kámošovi se líbil taky Dračí hrad, ale taky Dostihy a sázky II. Hned si chtěl Dostihy a sázky II koupit, a myslím, že si je koupí. Prostě
    Dračí hrad je nej!

  40. Erliiik


    Dračí hrad je hra skvělá a i když časem trochu zevšední (jak psala i Agáta), je každého věc, jak si hru zpestří.
    Celkem úspěšně jsme do systému zapracovali expy za potvory, postupování na další úrovně a následné vylepšování postav (ÚČ, OČ, životy…), lučištníkům jsme zdvojnásobili počet útoků za kolo, aby se trochu chytali s tím svým malým obranným číslem. Zavedli jsme házení kostkou po šestce, aby si člověk nemohl být nikdy jistý ani u neslabších zrůd, vyřešili jsme reinkarnaci postav s výběrem zachování úrovně nebo zbraní. Draka jsme obrali o zlato (jinak stačilo vykydlit draka a bylo vyhráno), za to jsme ho vybavili koncem hry. A i když to začlo být trochu nuda, trochu jsme posílili potvory, aby bylo opravdu nutné pracovat v týmu a nakonec jsme si vymysleli i nové potvory a nové předměty. A jako perličku máme každý hráč jednu zrůdu, jejíž parametry a zvláštní schopnosti si před každou hrou nadefinuje, jak chce. Nikomu je neřekne a ostatní se to dozví, až když na ni někdo (nebo autor sám) šlápne. Kromě zkameňující medůzy a spektry ubírající úrovně jsme tak měli i paní ze studijního, jejíž úspěšný útok znamenal, že hráč musí jít ven, přijít a SLUŠNĚ zaklepat:)

    Hra je super a všem ji můžu jen doporučit.

  41. Safrine

  42. Agáta

    Je vás málo na Dračí doupě?  Nebo vám něco ošklivého spolklo Pána jeskyně? Pak zkuste Dračí hrad!

    Ano, je to tak: Dračí hrad je desková variace na oblíbenou fantasy RPG Dračí doupě. Ocení ji asi nejspíše úplní začátečníci, kteří nemají mezi sebou schopného Pána jeskyně. Hodí se i v případě, že se sejde příliš málo hráčů (dá se velmi dobře hrát i ve dvou).

    Hra je velice pěkně a kvalitně provedena – krabicí počínaje a pravidly v češtině i slovenštině konče.

    Pravidla jsou poměrně jednoduchá. Hráči si zvolí postavu (barbar, elf, trpaslík atd…). Nakoupí zásoby, kouzelné předměty a vražedné nástroje a hurá na draka. Během hry postavy postupně prozkoumávají území tak, že odkrývají kartičky na hrací ploše 8 x 11 kartiček (princip je velmi podobný jako ve hře Zlatohrad, resp. Lovci pokladů – viz recenze na tomto webu). Často přitom narazí na ošklivé nepřátelské potvory i jiná překvapení. Boj s potvorami probíhá tradičně – rozhodují body při hodu kostkami, přičemž se přičítají další body za výzbroj a jiné okolnosti. Procvičíte se tedy ve sčítání a odečítání. Poraženou potvoru můžete obrat o cennosti; zlato se vždycky hodí.
    na hráče čekají i jiné překážky, které je možno překonat pomocí nějakého předmětu, který si hrdina prozíravě opatřil předem. Nemá-li ho, dá se to obvykle obejít. Vítězem se stane ten, kdo nashomáždí nejvíce pokladů, respektive peněz.
    Hra umožňuje i společný útok dvou a více hráčů na jednoho nepřítele, což se hodí zejména,chystáte-li se třeba právě na souboj s drakem.

    Velká výhoda hry, která spočívá v jasně daných pravidlech, charakterech postav a vyvážených schopnostech postav i nepřátel, je současně její největší slabinou. Někoho za čas omrzí bojovat se stále stejnými nástarahami a nepřáteli v labyrintu. Pak se otevírá prostor pro vlastní úpravy hry a pravidel – a to už je vlastně Dračí doupě jak se sluší a patří. Obávám se, že pro pokročilejší drakobijce bude hra příliš slabou kávou, kterou vezmou zavděk jen v nouzi.

  43. Matěj Baťha

Přidat recenzi