Hrajeme.cz

Dvorana Děsu

Originální název:
Finstere Flure
Rok vydání:
2003
Počet hráčů:
2 až 7
Věk:
Hra je určena pro dospělé hráče a pro rodiny s dětmi od 10 let.
Doba hraní:
Středně trvající hra – asi 30 až 70 minut
Doporučení rodiny:
Není známo nebo nedokážeme zařadit.
Doporučení hráče:
Není známo nebo nedokážeme zařadit.

Kategorie: ,

Popis

Finstere Flure je zábavná a strašidelná desková hra. Každý hráč hraje za skupinku postav. S nimi se snaží projít strašidelným palácem, kterému vládne Obluda. Ta se po paláci pohybuje a ve chvíli, kdy narazí na některou z postav, tak jí sežere. Postavy se proto musejí schovávat šikovně za kameny a nebo postavit tak, aby Obluda místo nich sežrala postavy soupeřů. V paláci čekají různé nástrahy, např. teleporty či louže krve. Vyhraje ten, kdo všechny nástrahy překoná a vyvede své postavy ven z paláce.

Další informace

Míra náhody

Počet hráčů

Věk hráčů

Doba hraní

Počeštění

Rok vydání

Míra interakce

Míra složitosti

Míra humoru

Doporučení rodiny

Doporučení hráče

Výrobci

Autoři

– Pravidla hry (www.deskovehry.cz)
– Svět deskových her
– Možnost nákupu na Slovensku.

Recenze

  1. pavel t

    musím říct, že na to, jak je hra jednoduchá a na první pohled je jasné, oč půjde, a celkem i jak se to bude hrát, funguje pěkně a baví. Je sice zaměřená především na rodiny, ale i hráči si s ní jako s rychlovkou vystačí

  2. Číňan

  3. esther.f

  4. Jindřich „“Desgenais““ Cinka

  5. filipes

  6. Ajeenka007

  7. luciáš

  8. tondakolik

  9. Bruno

  10. nency

  11. H.O.N.Z.I.K

  12. budkin

  13. JSat

  14. poutník


    Když jsem ji viděl hrát poprvé, byla to pecka. Teď už nadšení trošičku polevilo, ale zábava je to výborná, není nic lepšího, nežli příšeru nalákat na protivníka, nebo mu odsunout sloup… Graficky je hra slabší, mě moc nezaujala, ale vystihuje to dobře, oč jde. Zde nemusím vyhrávat, stačí mě opravdu nalákávat příšeru na protihráče.

  15. jakub

  16. Jekor

  17. serbam

  18. sulzik

  19. rix

  20. Esc

  21. Papo Shimitz

  22. Markéta

  23. bramborka

  24. MORT

  25. Shako

  26. Friend


    Chci jenom napsat, že je velká škoda, že tato hra není u nás tolik známá ani oblíbená. Jde totiž o velmi dobrou hru s jednoduchými pravidly, která ale umožňují dobře taktizovat. Jde o hru vhodnou pro zkušené hráče, ale i pro naprosté nováčky. Všem ji doporučuji. Mám ji už poměrně dlouho a nikdy nepřestlala bavit.

  27. Macho

  28. Peter Liska

  29. Mirka

  30. Flamberg

  31. Adam

  32. murphy

  33. Dr.Lazarus

  34. lotr

  35. Lenka

  36. Robert

  37. Michal

  38. Petr

  39. Gandalf

  40. Richmond

  41. WillBlack

  42. golmon

  43. Martin Blatný

  44. Láďa Smejkal

    Písmenko F není zrovna nejčastěji používané písmeno abecedy. Právě tohle písmenko si ale z pochopitelných důvodů oblíbil Friedemann Friese. Začíná jím každé slovo názvu každé jeho hry. Říkáte si, že tak nekonvenční autor jistě dělá jistě zcela originální hry? Ano, máte pravdu, Finstere Flure bezpochyby právě takovou hrou je.

    Každý z hráčů má svěřeno několik postaviček, které se potřebují dostat skrz hrací plán („“Dvoranu děsu““), na kterém číhá na své oběti příšera. To jak bude vypadat nechal autor na představivosti hráčů, kteří mají k dispozici dostatek různých dílků na sestavení opravdu rozmanitých potvor. Příšera je naštěstí hloupá a při hledání nebohých obětí používá jednoduchou metodu. Koukne dopředu, vlevo a vpravo a udělá krok směrem k nejbližší postavičce. Pokud nikoho nevidí nebo se pro stejnou vzdálenost nemůže rozhodnout, pokračuje dál v původním směru. Někdy příšera udělá jen určitý počet kroků, jindy se zastaví až když dostihne dvě oběti.

    Hráči mohou své postavičky (hrací kameny) schovávat za kameny, využívat teleporty a další speciální políčka. Pro každou hru si tak můžete vytvořit svoji originální „“Dvoranu děsu““. Postavičky mají ale omezenou, pevně danou maximální pohyblivost. Její součet je vždy pro dvě po sobě následující kola 7 (např. v jednom kole se pohybuje o dva a v následujícím o pět polí). Aktuální pohyblivost je zobrazena vždy na aktuálně horní straně hracího kamene. Vzhledem k tomu, že poslední přesunutá postavička může radikálně změnit směr následného přesunu příšery, o nečekaná překvapení nebývá nouze. Potřeby, schovat se před příšerou a zároveň se pohybovat pokud možno co nejrychleji směrem k východu, nebývají zdaleka vždy v souladu. Někdy se může vyplatit i obětovat jednu ze svých postaviček na odlákání příšery. Komu se podaří vyvést nejvíce kamenů ven?

    Máte před sebou akci, kde bude více lidí tak (6-7) a chtějí si něco zábavného a svižného zahrát. Po čem tak jenom sáhnout? Pokud se vám již omrzel Bang!, pak Finstere Flure je ta správná volba. Originální grafika navozuje správně ponurou až hororovou atmosféru. I při maximálním počtu hráčů (7) má hra spád a o zábavu je postaráno. Vaši přátelé programátoři, kteří si budou myslet, že pohyb příšery „“naprogramují““ k obrazu svému, při hře rychle pochopí svůj omyl :-). Nezbývá mi tedy než hru všem vřele doporučit.

  45. Matěj Baťha

  46. Jaromír Kovařík

Přidat recenzi