Hrajeme.cz
DomůKatalog herPárty hraAktivity 2 (Activity 2)

Aktivity 2 (Activity 2)

Originální název:
Activity 2
Rok vydání:
2002
Počet hráčů:
3 až 16
Věk:
Hra je určena pro dospělé hráče a pro rodiny s dětmi od 12 let.
Doba hraní:
Středně trvající hra – asi 30 až 70 minut

Katalogové číslo: 11335 Kategorie: Štítky: ,

Popis

Hra vhodná pro větší skupiny hráčů. Chcete-li popojít figurkou po herním plánu, musíte spoluhráčům do časového limitu sdělit pojem, který jste si vytáhli na kartičce. Máte ale vždy stanoven i způsob, jakým musíte onen pojem sdělit – kresbou, pantomimou nebo opisem jinými slovy.

Existuje též ve snazší a kratší dětské variantě.

 

Další informace

Počet hráčů

Věk hráčů

Doba hraní

Počeštění

Rok vydání

Míra náhody

Míra interakce

Míra složitosti

Míra humoru

Doporučení rodiny

Doporučení hráče

Výrobci

Hra/Rozšíření

Pravidla:

Odkazy:

Recenze

  1. MMM

    Prikláňam sa k SFINGOvi. Samozrejme, že táto hra dokáže priniesť zábavu. Ale keď si mám porovnať herný zážitok s kopou iných párty aj nepárty hier, tak mi príde, ach, ako strata času. Keď túto hru dohrám, namiesto toho aby mi bolo aspoň trošku smutno, že skončila, tak cítim úľavu.
    Zaujme najmä deti, dospelích, ktorí sa cítia ako deti a vie uvoľniť atmosféru – sama však žiadnu neprinesie. Ak viete ako táto hra funguje môžete si ju spraviť sami a aktivity si vymyslieť.
    Osobne je mi ľúto tých ľudí, ktorý skončia pri tejto hre a nepoznajú krásu a rozmanitosť iných hier, ktoré hráča dokážu preniesť z jeho reality do úplne iného sveta. A keby som mal ohodnotiť úroveň herných mechanizmov, tak…zabudnime na to. ACTIVITY 1/2 sú určené presne na detskú párty a na nič iné.

  2. Cermakov1

    Obecně hry tohoto typu nemusím, ale sem tam na párty není špatná.

  3. SFINGO

    + dobrá hra pro nehráče nebo pro absolutní začátečníky, kteří do teď poznali tak maximálně člověče nezlob se, kloboučku hop apod..
    + nouzovka na párty

    – je spousty zábavnějších her
    – takřka vše
    nejpřecenovanější deskovna na světe na kterou navíc existuje mnoho dalších a i lepších a zábavnějších variant ( třeba alias). Výhodou je, že ani tato hra není potřeba a na párty stačí použít jen koncept této hry a pak vám stačí jen tužka a papír. Navíc není potřeba někomu nic vysvětlovat, jak se tato hra hraje. Na druhou stranu, existuje celá řada výrazně zábavnějších, pestřejších a zajímavějších party her. Nevím, kde se vzala ta chiméra, že aktivity jsou skvělá hra. Možná v porovnání s hrami typu človeče nezlob se apod.. ale ne s dnešními hrami.

  4. TondaJ

    Kdo se při téhle hře nepobaví, bere se asi moc vážně 🙂

  5. Effka

    stará dobrá klasika…. na párty, oslavy… s partou kamarádů výborná, velikou výhodou je že je pro větší počet lidí kteří se u ní baví všichni, ne jen ti co jsou právě „na tahu“

  6. Grantissimo

    Matka všech párty her. Hra, která rozproudila nejeden večer a zapříčinila nejednu partnerskou krizi. Ještě lepší a důmyslnější Activity 2.

    V této hře se rozdělíte do týmů s prakticky neomezeným počtem a střídavě vždy jeden z Vás převádí pomocí předem stanovené techniky (pantomima, kreslení a mluvené slovo) pojem znázorněný na kartě. V případě uhodnutí jdete dál, jinak stojíte. A tak dále a tak dále. Plán je ve formě hada s pravidelným prostřídáním jednotlivých znázornění.

    Activity 2 jsou stálicí. Hrál je snad opravdu každý a kdo ne, měl by to zkusit. V dobré partě navodí svižnou atmosféru, nečekané scénky a nejen ve hře. Jediným minusem je rozdělení karet bodově na 3,4 a 5 bodů. To by dle mě bylo v pořádku v případě, kdyby pojmy za 5 byly znatelně těžší. Často tomu však bývá naopak. Jinak ovšem mohu jen doporučit.

  7. matrosh

    Klasická párty hra. Hlavně pro nehráče, protože pro opravdové hráče existuje celá tona zajímavějších párty her, všeho druhu. Jako vstup do světa her ale funguje a hlavně baví holky. Hlavně holky 😀

  8. JamesCross

    Skvělá párty hra i pro nehráče, která si zaslouží 4 hvězdy a to zejména, že se u ni člověk pobaví i po nějakém dvacátém hraní. Paráda je, že se dá hrát v pohodě ve třech i kldině deseti lidech a více, plus pokud ke hraní popíjíte lehce nějaký alkohol, komické situace na sebe nenechají dlouho čekat. Hru jako je tato, která dokáže oslovit tolik lidí, tolik věkových kategorií, přeci jen není tolik a proto jsem rád, že mám tuto hru ve své sbírce a vždy ji rád vytáhnu na světlo světa z mého herního šuflíčku.

  9. Asined

    Super hra a taky už herný klasika. S holkama jsme jí na dámské jízdě pařily asi do tří do rána 🙂 kreativitě (především u kreslení) a vynalézavosti (zvláště u pantomimy) se meze nekladou! 😀

  10. jarmuk

    Klasická párty záležitost

  11. matewr

    Klasické šarády. Už jsem se jich tak trochu přehrál, ale je pravda, že zpočátku to byla legrace. Bohužel nadšení opadne, až zjistíte, že nic jiného než slovní popisování si vy a vaši protihráči nevybírají. Ostatní věci jsou zbytečně těžké a tudíž většinou ani ne tolik zábavné. Takže se ze hry stává jenom mluvící závod, což není moc velká sranda. Navíc. Kreslení je pro většinu hráčů silně frustrující, takže o zábavě se mluvit nedá a mluvené slovo se naučíte tak dobře, že téměř neexistuje pojem který byste nedokázali popsat vašemu spoluhráči. Samozřejmě, stále je hra ale občas plná smíchu, to jo. Jen jsou na trhu lepší party hry.

  12. Gelf

    Zábavná párty hra, vhodná spíše pro větší skupinku hráčů. Kreativnější, výřečnější a pohybově nadanější hráči (nebo prostě jen ti, co se rádi předvádí) mají výhodu. Každý si ale určitě najde svou oblíbenou kategorii a všichni si užijí spoustu legrace. Hraje se v týmech proti sobě a to tak, že se vytahují kartičky s úkoly a spoluhráč nebo spoluhráči se snaží uhodnout to, co se jeden z týmu snaží předvést pantomimou, kreslením a nebo slovním opisem. A že to mnohdy dá pěkně zabrat… 🙂
    Herní princip je velice jednoduchý na pochopení i vysvětlení, zabere jen pár sekund a zábava naopak vydrží na dlouhé hodiny. Vřele doporučuji 🙂

  13. Kentril

    Perfektni party game. Pravidla jsou opravdu velmi jednoducha a je urcena pro lidi, co se umi odvazat a chteji se pobavit. Jedna se o uhadnuti zadaneho slova nebo souslovi bud pomoci tuzky a papiru nebo slovniho popisu nebo predvedenim pantomimy. Nektere perlicky mam dodnes schovane. Napr. muj kamarad, kdyz kreslil toustovy chleba – v podstate udelal komix, ale tak hnusny, ze to nikdo nemohl poznat 🙂 Paradni na teto hre je, ze to lze hrat ve tvetsim poctu lidi. Vydou jsou i vyrazy prelozene i do slovenstiny, takze to muzete hrat s nasimi slovenskymi bratry a pritom se nemusite hadat 🙂 Nevyhody jsou, ze nektere karty jsou na uhadnuti velmi jednoduche a na nektere dodnes nevim, jak bych je predvadel, ci popisoval. Nicmene hra je hra 🙂

  14. veronika pemlová

    tohle je nestárnoucí klasika, díky kreré se ze mě stal herní maniak, sice už je téměř nehrajeme, ale pro začínající hráče doporučuju

  15. Pedestrian

    Je přeaktivitováno a jsou lepší party hry

  16. nelus

  17. michellle1

  18. Katy

  19. ZIPaaK

  20. Lachvos

  21. janapo

  22. JoiceD-C

  23. Moniak

  24. Aratinga

  25. paulhunter


    S hrou Activity jsem se setkal teprve nedávno, dlouho jsem o ní slýchával od přátel, že je to úžasná hra. Rozhodně se jedná o hru, která „“stmelí““ kolektiv a při které se všichni pobaví.

    Hra nepřináší nic nového, vždyť předvádění pantomimy, hádání slov nebo kreslení patří už k dávno zažitým zábavám. Ovšem hra Activity tomu dala „“obal““ a seskupila všechny (no, ještě se k tomu vrátím) aktivity.
    Activity obsahuje (obsahují) pěkný hrací plán, figurky, přesípací hodiny a obrovské množství kartiček s úkoly. Bohužel, cena je už trochu vyšší, což dělá především „“značka““, neboť stejně laděné hry od méně známých výrobců dosahují daleko nižších částek.

    Po velkém množství odehraných her již začnou být úkoly známější a už nebudou tak obtížné jako poprvé, ale s tím nelze nic dělat.

    + zábava pro velký počet lidí
    + zábava pro každého
    + pěkné zpracování

    – cena
    – hra obsahuje „“jen““ 3 aktivity

    = Zajímavá hra, ovšem v mých očích nedosahuje pověsti, která jí předchází.

  26. Aulus

  27. Katulinka

  28. fleurette

  29. Imunat

  30. RTMyšák

  31. abekara

  32. Kasparov

  33. Dave

  34. kutikk

  35. hypik

  36. KacaMaca

  37. palcice

  38. Veroslavka

  39. Piestany

  40. kokrdal

  41. ZdenT27

  42. mysik

  43. pastelka

  44. helli.k

  45. ikri

  46. Tom

  47. rulen

  48. Tomáš Jindra

  49. WooDoo1208

  50. Michaela

  51. smotla

  52. Adam Svoboda

  53. giahra

  54. potapnik

  55. J.Langust.cz

  56. Michal

  57. Smith-g

  58. yeetik

  59. Bunny84

  60. liduna

  61. mraky

  62. Duhamuz

  63. Kalibulus

  64. Lazyt

  65. rach

  66. mysula

  67. Brisco

  68. BuBen

  69. Akilian

  70. Mates

  71. ZdenaK

  72. omas

  73. WereWolf

  74. Ong-Bak

  75. Filmator

  76. ADaMA

  77. JohnO.O

  78. Loxias

  79. SnurkaBill

  80. hobhopka

  81. cizmon

  82. Ajeenka007

  83. Radobyhrac

  84. Dušan Takáč

  85. tondakolik

  86. kubiceq

  87. Ross

  88. Amahuska

  89. Zik9

  90. demba

  91. Salamandr

  92. Sagapo

  93. aneken

  94. eVik

  95. Tharr

  96. bety girl

  97. nency

  98. Kentril

  99. stega

  100. Petrushka

  101. Lucie Dudková

  102. Deyna.x

  103. Ladik81

  104. Hapina

  105. boss

  106. misa


    Hra Activity je teď ta nejoblíbenější hra na trhu. Nejen, že skvěle pobaví, ale i krásně zabere čas při kterém bývá občas nuda. Když ji hrajeme, kolikrát nemůžu dál, protože od toho věčného smíchu jsem už natolik vyčerpaná, že to prostě nejde představte si např. když má někdo za úkol předvést pantomimu baletku a přitom má 100kilo. Je to mazec.

  107. pyty

  108. Jarda92

  109. Vašek

  110. qcpx

  111. poutník


    Na Silvestra ji hrajeme už několik let a vždy se na ni moc těšíme. Ovšem během roku ji vytáhneme ze skříně jen vyjímečně. Hodí se i na návštěvu, kde se lidé chtějí a umějí aktivně bavit, herecká pantomima je občas jedinečná. Určitě ji vyzkoušejte, stojí to za to, každý týden ji ale hrát nebude nikdo.
    Jediné nedostatky jsou v nesprávném bodovém ohodnocení některých slov, na tom jsem se shodl nezávisle s více lidma. A nehrajeme rým a řetěz. Velká krabice nevadí, většinou je potřeba mnohem víc místa na hru samotnou.

  112. maru1

  113. Vikovi

  114. Sandy.czcz

  115. Ariadna


    Hrála jsem ji už mnohokrát! Čím víc nebo častěji ji hraju, tím pro mě strácí své kouzlo. Ale když vzpomínám na záčátky, tak mohu říci, že o zábavu bylo vždy postaráno!
    Doporučuji hrát v max. 6 lidech – v 8 a více je pozornost hráčů strhávána jinam (obzvlášť na alkoholových večírcích) a je těžké udržet klid. Jinak na Silvestra jsme to hráli v 11 lidech a myslím, že si ji někteří rádi zopakují :o)

  116. Dr.Wiza

  117. tadu


    …tak by se dala definovat hlavní myšlenka této hry. Zvedne náladu i procvičí mozek. Vzácná kombinace.
    Pokud hledáte hru, která by se hodila např. i pro ne příliš stmelné kolektivy, kde se lidé třeba ani moc neznají, je to to pravé. Je interaktivní a nikdo není sám za sebe. komunikace je zde velice důležitá a tím je to zkrátka společenská hra se vším všudy. Hádání slov, významu obrázků či pantomimy zaručují, že se nikdo nebude ani mimo svůj herní čas nudit, což si přiznejme u jiných her často děje…
    Jediná kosmetická vada je, že ač je katriček se slovy mnoho, přeborníci v hraní již některé krkolomné formulace, které by nováčkovi ani nepřišly na mysl, odhanou z prvního gesta, náznaku či tahu.

  118. Martin

  119. Křepelka

  120. ejkoo

  121. Jekor

  122. sulzik

  123. paladin91

  124. lenka

  125. sanchez


    Máte-li málo času nebo se vám nechce hrát znova od začátku??? Zkuste si každý vytáhnout jednu kartičku a všechny pojmy z kartičky předvést pantomimou (samozřejmě kromě rýmu :o)) nám se to osvědčilo na 100%.

  126. danissimus

  127. Bart

  128. lusy_li

  129. bl

  130. Majak

  131. trikolka

  132. helleju

  133. Ajvo

  134. Pecky

  135. Markéta

  136. Maasa

  137. Mates

  138. Shako

  139. Jitulka

  140. Kamčatka

  141. Terezycka

  142. Vicino


    I já předesílám, že jde pro mě o jednu z nejzábavnějších her, jakou jsem kdy hrála. Pobavit je vlastně její jediný cíl a daří se jí to skvěle. Člověk při ní nemusí být kdovíjaký talent či myslitel, stačí když má v sobě trochu komediantství a smyslu pro humor. Na mejdan či na dovolenou nebo na hory je to prostě super. Po několikerém hraní zjistíte, že pravidla jsou dobře vymyšlená a to včetně závěru nebo někým zatracovanému RÝMU či ŘETĚZU. Až budete zkušení hráči, zjistíte, že připravit se o tato dvě zpestření je věčná škoda. Vůbec nejsou krkolomná či těžká, jde o to jen je zkusit a přinesou vám porci zábavy navíc. A že je závěr zdlouhavý? Vůbec ne! Těžko tu totiž někdo vyhraje systémem start – cíl. A v závěru právě často hru rozhodnou ve svůj prospěch i zdánliví outsideři, což zajišťuje napětí do poslední chvíle. Uhádnutí slov náhodou moc nehrozí, kartiček je 440, každá se 6 pojmy, takže pravděpodobnost, že by si někdo vytáhl stejnou a všichni si například při kreslení nějakého zvířete vybavili zrovna hledanou „“býčí šíji““, je nízká. „“Zvířecích““ pojmů je tady totiž spousta. Ale i tak můžete pro jistotu využít jednoduchý postup – odehrané kartičky dávat stranou a brát jen nové. Než odehrajete všech 440 kartiček, bude vaše dovolená s jistotou minulostí a do příště už si nikdo nic pamatovat nebude. A ono dokoupení rozšiřujícího balíčku moc nedoporučuji, za 190,- korun totiž získáte jen 100 dalších karet, některé navíc s pojmy mnohem šílenějšími než v původní sadě. Jak byste například přesně nakreslili pojem „“bublina s textem v komiksu““? Nekecám – to tam fakt je!

  143. mekele


    Tato hra je naprosto Super, hrajeme ji s děckama doma i v hospodě,a vždy se dobře pobavíme. Při předvádění pantomimy nám už ani nevadí lidi, kteří se na nás dívají a říkají si, co je to za paka, co to tam dělají. Dost často se k nám připojí i někdo nový. Opravdu ji můžu doporučit. Pokud se rádi s přáteli bavíte, tak si ji určitě kupte. TA HRA STOJÍ ZA TO.

  144. Barbarra

  145. GeniuZ


    Neznám hru, při které by byla větší zábava.
    Ve hře jde o souboj týmů (možno i jedinců), kdy vždy jeden člověk znázurňuje, tj. kreslí nebo popisuje nebo předvádí(pantomima) a ostatní hádají.
    K této hře se vracíme už několik let a stále nás nepřestala bavit.

  146. Sekac

  147. volina

  148. Verca


    Activity je nestrategická oddychová hra. 4 hvězdičky dávám jen proto, že jsem právě ohodnotila Měděný kotlík, se kterým se Activity co do promyšlenostií srovnat rozhodně nedají. Samozřejmě to není na úkor zábavnosti, právě naopak (viz. Gouda gouda nebo Slepičí olympiáda)…..ok, připisuju půlhvězdičku :-).

    Jinak malou vychytávku: Kdo zná Activity, chtěl by si je zahrát a je tak trochu socka, tak si lze koupit Activity-rozšíření (=pouze kartičky) asi za 150,-. Místo originál herního plánu lze s úspěchem použít plán na Člověče nezlob se pro 6 hráčů, který má každý určitě doma. Vytvoří tak Originál Activity Originál :-).

  149. enia

  150. alatariel


    Aktivity je hra, při které se opravdu nasmějete. Například když se má nakreslit husa, dotyčný ji nakreslí a vám se zdá nějaká „“divná““. Pak si uvědomíte, že je to proto, že místou dvou nakreslil čtyři nohy :-). Tato hra se výborně hodí pro společnost, která se na večírku nechce jen opít. Super!

  151. sousu

  152. Lucinka21CL

  153. Honnza


    Autoři ACTIVITY vymysleli tuto skvělou hru, která je pro pobavení jako zrozená. Máte za úkol dosáhnout cílového pole, kde splnit závěrečný úkol. A jak se ho dosáhne? Žádné kostky na házení, ale mozkem. Hra je pro 3 až 16 (!!) hráčů.
    Hráči znázorňují pojmy a druzí je musí uhodnout. Velká sranda tedy je, když se má například pantomimou předvést prostitutka nebo homosexuálové. Hra je skvělá také cesty a zaručeně se s ní pobavíte.

  154. Stanley


    Aktivity Vám budou nejspíš trochu připomínat televizní soutěž KUFR.
    V podstatě to ani není desková hra, i když má plán, po kterém postupují družstva vpřed. Malujete, předvádíte, popisujete pojmy z kartiček svému družstvu. To vše v daném časovém limitu.

    + skvělá hra na večírek pro 4-16 lidí
    + hodně se u ní pobavíte a nasmějete
    + obrovská, nevyčerpatelná zásoba pojmů
    + příznivá cena

    – zvláštní bodové hodnocení některých pojmů(těžké slovo=málo bodů a naopak)
    – přesýpaci hodiny se občas zastaví(alespoň nám se to stává)
    – konec hry je příliš těžký a z toho důvodu hodně dlouhý. Doporučuji ukončení hry zjednodušit.
    – RÝM je dost krkolomný. My na něj ani nehrajeme.

    Jste-li organizátorem různých společenských akcí a večírků, kupte tuto hru a máte o zábavu postaráno.

  155. Nathaelen


    Tato hra je sice hodně zábavná, ale hodně se na ní podepsala nepromyšlená jazyková mutace. Některá slova, která jsou zřejmě v angličtině náročná, a tedy hodnocená vysokým počtem bodů, jsou naopak v češtině naprosto banální. Počet bodů přitom zůstal nezměněn. To je ale podle mě jedinou vadou.

  156. Radek P

  157. Mr Krtek

  158. tučňák

  159. Marsha

  160. Danusilinecka

  161. Radek

  162. Anna


    Aktivity jsou hezká hra, je při ní spousta zábavy, hlavně když se sejde velká parta a nikdo nemá při sobě BANG! (to pak kluci raději pokřikují a střílí). Trochu mi na té hře ale vadí, že pokud to hrajeme několikrát ve stejném složení lidí, objevují se už slova, která si pamatujeme a jejich uhodnutí je potom snadnější. Myslím, že je sice slov hodně, ale ne nevyčerpatelně a dřív nebo později se začnou opakovat. Třeba když někdo začne kreslit krávu (nebo něco podobného), tak je všem jasné, že hledaná dvě slova jsou býčí šíje. Asi tomu pomůže rozšiřující balíček.

    Také se někdy může stát, že uhodnete slovo bez jakékoliv nápovědy. Když jsme hráli ve 4 lidech (dvojice já a brácha proti našim partnerům) a naše dvojice byla ve finále, měla jsem kreslit slovo a brácha hádal. Abychom neuhodli,začla bráchu jeho slečna rozptylovat, pošťuchovat a tak podobně. No a protože ji chtěl rychle odehnat, tak ji odstrčil a řekl jenom KUŠ!. A to bylo přesně to hledané slovo :). Neuplynula ani vteřina od začátku malování a my už jsme byli vítězi. Takže pozor, záměrně vyrušovat soutežící při Aktivitách se nevyplácí.

  163. Maximus

  164. monika

  165. Bluefish

  166. postuli

  167. Roman

  168. tonal

  169. Helčem

  170. darebák

  171. Luko

  172. Lumme

  173. golmon

  174. Odoren

  175. Carwin

  176. Renella

  177. Amarth

  178. pumpa

  179. Pavkan

  180. iii

  181. Klárka

  182. controlled

  183. marcel

  184. pogo

  185. Martin Blatný

  186. Ratty

  187. mesires

  188. Andrea


    Tuto hru bereme s sebou, když jezdíte s dětmi na tábor. Není to však hra určená pro děti, ale pro pobavení vedoucích když děti spí. Doporučuji všem.

  189. Půča


    Výborná hra na party s přáteli, skvěle se pobavíte a zablbnete!!!

  190. Lau


    Nemohu jinak, než dát plný počet. Celou rodinu tahle hra nadchla a užíváme si spoustu legrace. Protože tahle hra je určena pro hráče od 12 let, má s nimi občas moje desetiletá neteř problémy, ale o to víc legrace si užijeme. Kdo má poznat v nějaké kočce, nad kterou jsou čísla od jedné do deseti, časovanou pumu??? Takže už vyrážíme do prodejny pro Activity Junior.

  191. otakar zatřepálek

  192. Jezevec

  193. Jaromír Kovařík

Přidat recenzi