Hrajeme.cz

Jenga

Originální název:
Jenga
Rok vydání:
není známo
Počet hráčů:
2 až 8
Věk:
Hra je určena pro dospělé hráče a pro rodiny s dětmi od 8 let.
Doba hraní:
Středně trvající hra – asi 30 až 70 minut
Doporučení rodiny:
Není známo nebo nedokážeme zařadit.
Doporučení hráče:
Není známo nebo nedokážeme zařadit.

Kategorie:

Popis

Hra pro 2 a více hráčů, ve které šikovnost a pevná ruka hraje rozhodující slovo. Velmi jednoduchá pravidla spočívají v přípravě 17 pater vysoké věže složené z dřevěných kvádrů. Hráč na tahu vyjme jeden kvádr, který nesmí být z nejvyššího patra a umístí jej nahoru. Komu věž jako prvnímu spadne – prohrál. Hráč který jako poslední umístil kvádr vyhrává.

Další informace

Míra náhody

Počet hráčů

Věk hráčů

Doba hraní

Počeštění

Rok vydání
Míra interakce

Míra složitosti

Míra humoru

Doporučení rodiny

Doporučení hráče

Výrobci
Autoři

– Funagain Gameweb

Recenze

  1. Cermakov1

    Klasická hra, zabaví a neurazí. Umí ji snad všichni.

  2. Tomy35

    Výborná dexterity game, zejména po pár skleničkách. Pravidla snad není třeba nikomu vysvětlovat. V případě zavázaných očí, postihu v podobě dopití skleničky až do dna za zhození věže, se z ní stává příjemná párty hra.

  3. cSf.Loser

    Pro mě jedním slovem „Stres“, že to spadne. Mám raději stabilní stavby a tohle je opak. Uff jsem vždy rád, když to skončí.

  4. Kentril

    Velmi jednoducha hra s trivialnimi pravidly. Vytahni dil z veze a postav jej na vrchol. Obcas je sranda, jak tah vypada velmi jednoduse a vez se na konec zhrouti 🙂 Je to opravdu oddychova hra pro dva a vice hracu. Vyssi level teto hry je, kdyz se u hry popiji vinko, tak je hra jen pro odvazne 🙂 Nicmene je vez rychle postavena a hraje se znova 🙂

  5. Asinajci

  6. SASAN_KING

  7. Vašek

  8. Martin

  9. ZaPa

  10. tootsie

  11. Shadow

  12. Lada

  13. Semiš

  14. SasaKrasty

  15. Ajeenka007

  16. fasz

  17. Bajn

  18. Sagapo

  19. Zedka

  20. zbjesila

  21. pyty

  22. Jekor

  23. Bajn

  24. pospa

  25. Veronika

  26. MilanC

  27. Majak

  28. Tom

  29. PB

  30. moni


    Docela dobrá hra, úplně jiná, než ostatní hry. Hodně záleží na tom, jak postavíte základní věž a jak moc se budete vzájemně hecovat, kdo vytáhne těžší kostičku. Docela dobrá pro večery, kdy už se vám nechce přemýšlet, ale chcete si něco zahrát. Hráli jsme ji nejvíce ve 4 lidech a měla docela spád.

  31. Flamberg

  32. Pepe

  33. Stanley

  34. Dr.Lazarus

  35. Bluefish

  36. postuli

  37. kvetinka

  38. Jakub

  39. vladka

  40. jan

  41. Hroch

  42. Rubic(k)

  43. Odoren

  44. ALVAP

  45. Eli

  46. Čajovna 82 vůní

  47. pogo

  48. Jaromír Kovařík

    Chcete opravdu jednoduchou hru téměř pro každého, u které je také zábava? Tak to jste sáhli dobře. Pravidla Jengy se dají vysvětlit jednou větou. Z věže vyber kvádr a umísti jej nahoru tak, aby věž nespadla. Opravdu je to vše! 17 pater po třech kvádrech je výchozí číslo.

    Hru mohu hrát sám, ve dvou nebo až třeba v 10 hráčích – horní číslo je vlastně omezeno pouze tím, jak dlouho jsou ochotni hráči čekat na svůj tah. A to ve více jak 5 lidech může být už problém. Jengu také nesmíte brát moc vážně – vlastně jde pouze o šikovnost. Strategie a taktika hrají zanedbatelnou roli.

    Ačkoliv je na českém trhu více výrobků Jengy, mě se dostalo do rukou vydání firmy Eltsen. Hrací dřívka jsou kvalitně vyvedená – mohou velmi dobře sloužit jako dětská hračka. Hra se dodává v režném stylovém pytlíku, který zajímavě vypadá, ale s uschovou hry je to již horší. Pravidlám bych vytknul nekvalitní provedení – černobílý kousek papíru není moc reprezentativní ani u hry za cca 300 Kč.

    Celkový dojem ze hry je průměrný – zahrát si jednou za čas a když je nálada: ano, jako hlavní večerní náplň dovolené asi ne.

Přidat recenzi