Hrajeme.cz

Aréna

Originální název:
Aréna
Rok vydání:
není známo
Počet hráčů:
2 až 4
Věk:
Hra je určena hlavně pro děti. Mohou jí hrát ale také dospělí mezi sebou a přitom se dobře pobavit.
Doba hraní:
Středně trvající hra – asi 30 až 70 minut
Doporučení rodiny:
Není známo nebo nedokážeme zařadit.
Doporučení hráče:
Není známo nebo nedokážeme zařadit.

Kategorie:

Popis

Staňte se odvážným gladiátorem v Aréně a získejte si obdiv davů. Boj neustane, dokud krev vašich nepřátel nezbortí písek. Na výběr máte ze čtyř postav, buďte silným barbarem s obouručním mečem, zákeřným vrahem zahaleným v plášti, hbitou šermířkou a nebo dvojicí skřetů, jejichž síla je ve spolupráci. Plánujte své akce jako zkušený bojovník a pohybujte se obezřetně. Jedna chyba a může přijít smrtící útok některého ze soupeřů. Na útok se NEHÁZÍ, nýbrž se nastavuje na kostce. Tři druhy útoku (sek, bod, kontakt) s různými silami – Který z nich zvolíte? Bude vás protihráč očekávat i druhý útok? Kolikrát bude moci hádat číslo nastavené vámi na kostce? Pokusíte se soupeři zasadit smrtící ránu, kterou se soupeř s největší pravděpodobností bude snažit vykrýt, nebo půjdete „na jistotu“ a postupně budete protihráče deptat sérii slabších precizně provedených úderů? Strategii zvolte sami, davy už čekají na vaše vítězství…

Další informace

Míra náhody

Počet hráčů

Věk hráčů

Doba hraní

Počeštění

Rok vydání
Míra interakce

Míra složitosti

Míra humoru

Doporučení rodiny

Doporučení hráče

Výrobci
Autoři

Recenze

  1. amek

  2. James Marlow

  3. Teferi

  4. Wotton

  5. Tari

  6. Ringo

  7. het2

  8. Beholder

  9. spokosin


    …túto hru som hral poprvý krát 12 rokov dozadu a odvtedy som lepší a zábavnejší systém „“danej triedy hier:)““ neobjavil… začiatočníkovi trvá síce dlhšie, kým si osvojí už len základy,ale až po dôkladnejšom naštudovaní si postáv samotných prichádza tá skutočná zábava.
    Každá postava v hre, hráči aj každá hra jednotlivo je iná.. je to úžasné, je tam hneď niekoľko rovín, ktoré treba ovládnuť… a keď už veterán vychytá na všetkom všetko, každé kombo bežných aj špeciálnych akcií a spozná na protihráčovi aj netušenú zložku osobnosti; „“ako uvažuje, keď kryje kocku““, tak jediné čo má naozaj autorovi za zlé, je jeho upustenie od úmyslu vytvoriť „“pokračovanie““ tejto krabice s avizovanými postavami s kvalitou 4, či s mágiou..a to je škoda preveliká, ten systém má obrovský potenciál.. má možno drobné mínusy (mohlo byť kľudne viacej akcií na postavu, ale to by šlo doplniť rozšírením; tiež je velké umenie vyhrať škretmi, občas šermiarkou,ale dá sa:)

    ..a taktiež, ako som aj nižšie čítal, pravdou je, že nie je moc známa, čomu sa velmi čudujem, nechápem..

    ..zohnať sa dá za pár kilečiek napr. na MARTINUSbodkaSK,ale videl som ju aj na nejakom českom eshope..

    Mal by som si teda zriešiť ešte jednu krabicu-aspoň;)-to už bude aký masaker..
    prípadne aj súperov (Za,Ba,Ph;))

  10. Kajousek

  11. Eyron

  12. Jindřich „“Desgenais““ Cinka

  13. Loxias

  14. filipes


    Jednou jsme ve čtyřech vyrazili na chalupu hrát Dračí doupě, a tak jsem ještě přibalil Arénu. Napadlo mě, že třeba bude chuť na změnu a alespoň jeden večer si ji zahrajeme. Když jsme ji druhý den vyzkoušeli už jsme do konce týdne hráli téměř jen ji a na původní plán se málem úplně zapomnělo.
    Systém hádání čísla, které na kostce soupeř nastavil, namísto prostého házení, jsem si oblíbil okamžitě. Také při poznávání postav si užijene nejedno překvapení, když vám soupeřova postava předvede nějakou fintu, kterou ještě neznáte nebo jste na ni už zapomněli.

  15. Johny

  16. Koki

  17. Viktor

  18. Baronet

  19. Fester

  20. Peregrinator

  21. Pavel Jelínek

  22. Drak


    Moc mě mrzí, že tu nejsou žádné reakce hráčů. Nevím, jestli je to tím, že se se hrou setkalo tak málo lidí nebo že jim za to Aréna prostě nestojí. Je ti sice již velice dlouho, kdy jsme Arénu „“pařili““, ale dodnes mám v sobě to vzrušení z každého boje.
    Důvod, proč tuto hru vychvaluji až do nebe je především systém boje – odhady a nastavování čísla. Není žádné házení kostkou, hráč na kostce číslo nastaví a protivník jej musí uhádnout, přičemž vše samozřejmě závisí na aktuálním bojovém postavení gladiátora, jeho zbrani apod. Výsledkem je tuhý psychologický boj hráčů, který se skutečně podobá vypjatému boji gladiátorů, akorát že neúspěch nebolí, jenom naštve 🙂
    Již po mnoho let se snažím tu hru sehnat a nedaří se mi, takže tímto vás prosím, pokud byste chtěli hru prodat nebo věděli, kde ji sehnat, budu vám vděčen.
    Aréna je dle mého velice vyjímečná hra a skutečně nechápu, že se nestala zlatou perlou, jakou se stal Talisman či u nás teď Proroctví.

  23. dajo

  24. konyson

  25. Annie

  26. fojtik

  27. MM

  28. rix

  29. Linhard

  30. Blizzard

  31. Petr Holub

  32. Shako

  33. Pelly

  34. Draken


    Hra vylučuje podíl náhody, ale pracuje zde psychologie hráčů, taktika a umění využít všechny schopnosti postavy v pravý čas. Poštěstilo se mi, že jsem hru pořídil v době, kdy ještě byla k dostání a rozhodně ji doporučuju každému, kdo na ni kdekoli narazí.

  35. Janiie

  36. Paters

  37. yodle

  38. murphy

  39. Dr.Lazarus

  40. Pigin

  41. Shark

  42. Tacud

  43. karel

  44. newrock

  45. Droll

  46. Lumirius

  47. plazec

  48. Shogun

  49. Carwin

  50. Amarth

  51. Čajovna 82 vůní

  52. Surt

  53. Karel Kratochvíl

  54. Jezevec

Přidat recenzi