Hrajeme.cz

Quarto! (Classic)

Originální název:
Quarto! (Classic)
Rok vydání:
1991
Počet hráčů:
2 až 2
Věk:
Hra je určena pro dospělé hráče a pro rodiny s dětmi od 8 let.
Doba hraní:
Krátká hra do 20 minut
Doporučení rodiny:
Není známo nebo nedokážeme zařadit.
Doporučení hráče:
Není známo nebo nedokážeme zařadit.

Kategorie:

Popis

Hráči mají k dispozici hrací plán o velikosti 4 x 4 a 16 kamenů, z nichž každý má čtyři své charakteristiky – výšku, tvar, barvu a dutost. Hráči po jednom kameni umísťují na hrací plán. Cílem je vytvořit z kamenů, které mají stejnou charakteristiku, řadu čtyř kamenů.

Další informace

Míra náhody

Počet hráčů

Věk hráčů

Doba hraní

Počeštění

Rok vydání

Míra interakce

Míra složitosti

Míra humoru

Doporučení rodiny

Doporučení hráče

Výrobci

Autoři

– Funagain Gameweb

Recenze

  1. Svob

    Krásná logická hra, složitější verze piškvorek, s velice zajímavým mechanismem kdy Vám protihráč vybírá co budete pokládat, na Vás je tedy vymyslet kam to položíte a co dáte protihráči na položeni. Tím vzniká zajímavé myšlení a vytváření cesty k vítězství.

    dřevěné provedení je příjemné na dotek i hezké na pohled. Ale v poměru cena/obsah, doporučuji spíše cestovní verzi této hry. pro všechny věkové kategorie.

  2. JakSeRodi

    Hry od Gigamicu mají své nezaměnitelné kouzlo a když je jednou okusíte a poznáte, že v jednoduchosti se nachází ta pravá krása, nebudete chtít nic jiného. Quarto! je abstraktní hra, kterou lze přirovnat k variaci piškvorek. Je to jednoduché, rychlé a hlavně zábavné. Tak jen do toho.

    Pozor na to, že s jakou figurkou budete hrát, rozhoduje váš soupeř!

  3. Aendil

    Máte radi piškvorky? Alebo ste ich mali radi, ale prišli vám také nemastné neslané? Tak Quarto je presne pre vás! V piškvorkách má jeden krúžka a druhý krížiky. V tejto hre máte oblé veci a hranaté veci. Tieto veci sú ale i biele a čierne, nízke a vysoké. A aby toho nebolo málo, tak sú ešte s jamkou a bez jamky. Akákoľvek rada piatich „figúriek“ s rovnakou vlastnosťou vyhráva. Finta je v tom, že VY ROZHODUJETE o tom, s akou „figúrkou“ BUDE HRAŤ VÁŠ SÚPER. A verte mi, že neraz si budete trieskať hlavu o stôl so slovami „Jak to, že som si TOTO nevšimol?“

  4. karelik

    Quarto jsem dostal od kamaráda a je super! Jedná se o precizně provedenou abstraktní hru pro dva, kde má hráč za úkol postavit řadu figurek se stejným znakem a označit ji. Jenže tak jednoduché to není – o tom, kterou figurku budete hrát, rozhoduje soupeř. Vy ji umístíte a zase vyberete figurku jemu. Tento prvek je velice zajímavý a je otázkou, jak budete hrát. Jestli „útočně“ (připravovat příležitosti tak, aby vám soupeř neměl co dát) nebo „obranně“ (ničit řady). Oboje má svoje pro a proti. Já sklouzávám k tomu hrát víc útočně, ale pak lehce na něco zapomenu, protože znaky jsou 4 po 2 variantách (s dírou x bez díry, černá x bílá, malá x velká, hranatá x kulatá), což je tak akorát. Quarto často hraji s přítelkyní a poráží mě! Rád bych zmínil pěkné provedení hry, až takové noblesní – dřevěné figurky, hezká, pevná deska, sáček, líbí se mi to.

  5. amek

  6. Vašek

  7. pozuk1

  8. Jan

  9. Lada

  10. k.minnie

  11. Semiš

  12. tondakolik

  13. Tom

  14. P.

  15. Mirek

  16. jpmce

  17. benny

  18. Happy

  19. Dodo

  20. Pecky

  21. Shako

  22. Peter Liska

  23. dilli

  24. Flamberg

  25. Krutiprdlo 007


    Quarto je bezvadná hra, která vám pěkně procvičí postřeh a zaměstná mozkové závity. Hra je založená na principu starých dobrých piškvorků, ale aby to nebylo tak jednoduché, máte na výběr z hned čtyřech kritérií, podle kterých je máte seřadit do řady po čtyřech na desku o 4 x 4 polích (to je čtyřek co ?!). Vlastnosti jednotlivých figurek jsou výška, barva, tvar a díra vyvrtaná seshora do figurky. Vítězná řada se skládá z figurek, které mají alespoň jednu vlastnost stejnou. Pikantní je to , že vy určujete soupeři, kterou figurku má na desku umístit. Hra jinak působí velmi hezky i provedením. Hrací deska i figurky jsou totiž vyrobeny ze dřeva. Přeju dobrou zábavu !

  26. Bidlo

  27. Stanley

  28. Robert

  29. Mařka

  30. Gandalf

  31. kvetinka

  32. Juventus

  33. Rubic(k)

  34. Luko

  35. Odoren

  36. iii

  37. Čajovna 82 vůní

  38. Agáta

  39. Matěj Baťha

Přidat recenzi