Hrajeme.cz
DomůKatalog herRodinná hraMezinárodní kavárna (Café International)

Mezinárodní kavárna (Café International)

Originální název:
Café International
Rok vydání:
2001
Počet hráčů:
2 až 4
Věk:
Hra je určena pro dospělé hráče a pro rodiny s dětmi od 10 let.
Doba hraní:
Středně trvající hra – asi 30 až 70 minut

Katalogové číslo: 11117 Kategorie:

Popis

V Café International se setkávají lidé různých národností. Mohou si při sklence vína, šálku kávy či dobrém zákusku příjemně poklábosit. Proto se často u jednoho stolu sejdou i lidé odlišné národnosti. A kdo si nechce nebo nemůže sednout ke stolu, najde vždy místo u baru.

Podstatou hry je šikovně rozmístit hosty ke stolům nebo k baru tak, aby to hráči vyneslo co nejvíce bodů. Hosté, které hráč usadí ke stolu, mu vždy přinesou bodový zisk, ale s hosty umístěnými k baru může počítat i se ztrátou.

Další informace

Počet hráčů

Věk hráčů

Doba hraní

Počeštění

Rok vydání

Míra náhody

Míra interakce

Míra složitosti

Míra humoru

Doporučení rodiny

Doporučení hráče

Výrobci

Hra/Rozšíření

Pravidla:

Odkazy:

Recenze

  1. dontcallmeandre

  2. esther.f

  3. Ajeenka007

  4. luciáš

  5. tondakolik

  6. Bruno

  7. TGa

  8. Warfery

  9. a.r.p.i

  10. Jekor

  11. eklp fistronek


    Asi vše podstatné bylo řečeno. Chtěl bych jen zdůraznit, že hra je skvělá pro dva hráče (asi nejvíc taktická). Vřele doporučuji.

  12. paladin91

  13. Malicka

  14. Linhard

  15. Damik


    Hra je opravdu jednoduchá,v tom je asi její největší síla i slabina. Doporučil bych pro  hraní s přáteli, kterým vysvětlíte pravidla během půl minuty a může rovnou hrát, hra trvá asi půl hodiny. Bohužel baví jen pár prvních her, potom se začne opakovat.

  16. borivoj

  17. -grizzly-

  18. Papo Shimitz

  19. Lemon Dog

  20. Darn

  21. murphy

  22. lotr

  23. tučňák

  24. Michal

  25. Lumirius

  26. Lálá


    Café International je skvělá hra, která se dá hrát od 2 – 4 hráčů a v jakémkoliv počtu hráčů je výborná. Cílem hry je získat co nejvíce bodů za obsazené stoly, buď stejnou národností, nebo odlišnou. Ale hra není tak jednoduchá, jak se zatím zdá. Jednotlive stoly národností na sebe navazují, tzn. že vedle sebe je např. stůl Němců se čtyřmi místy a vedle navazuje stůl např. s Francouzi s též čtyřmi místy, takže jedno místo je pro oba stoly. U stolku také musí sedět vždy dva muži a dvě ženy. Když vám zbyde kartička, kterou nemáte kam dát, tak ji dáte na bar.
    Hra je naprosto nenáročná na přípravu, a je velice kvalitní. Opravdu se u ní velice pobavíte. Pro začátečníky určitě doporučuji hru Café International!

  27. JaraT

  28. kvetinka

  29. Cipísek

  30. PepaK


    Na tuhle hru jsem slyšel samé dobré reference, ale sám jsem neměl možnost si ji zahrát (dnes si říkám škoda, jinak bych jí objevil dříve). I přesto mě více méně nelákala, což ještě více podtrhovala její cena. Ovšem Ježíšek rozhodl jinak a tak se stalo, že tato hra je součástí mé herní pokladnice. A to mě nyní velmi těší. Jedná se totiž o skvělou hru s velmi originálním nápadem.

    Přenesete se do role číšníků a vaším úkolem je podle určitých pravidel usazovat k jednotlivým stolům hosty a pokud není žádný stůl volný nebo nechcete usadit svého hosta ke stolu usadíte ho na bar. Za každého usazeného hosta body získáváte a v případě baru od určité chvíle ztrácíte. Pravidla nebudu blíže popisovat to už provedl recenzent Jaromír Kovařík.

    Velmi vydařená hra, která si vás rychle získá. Její další velké plus je, že jí rychle propadnou i hráči něžného pohlaví, což se o všech hrách říci nedá. Od Vánoc se stala naší nejhranější rodinou hrou. Materiálové provedení bez chyb. Dávám bez diskuse 5 hvězdiček.

  31. Amarth

  32. Čajovna 82 vůní

  33. pogo

  34. Agáta

  35. Kolík Aťsepicnu

  36. Jersey

  37. Jaromír Kovařík

    Hra z roku 1989 patří dnes ke klasice, která si nachází ve své rodné zemi (Německo) pořád nové příznivce. Zisk prestižního titulu Spiel des Jahres 1989 jí patří určitě právem.

    Po rozbalení získáte hrací plán kavárny se stolky označenými vlajkami států. Uprostřed se nachází bar s bodově označenými „“židlemi““. Žetony ztvárňují jednotlivé příslušníky národností, kteří postupně přicházejí do kavárny. Cílem hráčů – číšníků – je jednotlivé hosty usazovat ke stolků jim vyčleněným, nebo je uvést po jednom v libovolné pořadí k baru.

    Vše je stížené tím, že některé židle jsou dvounárodnostní, takže na ně mohu uvést hosty z dvou zemí. Žádný host nesmí u stolku sedět sám a také tu nesmí být přílišná převaha žen nebo mužů (hosté jsou tedy rozděleni i pohlavím). Pokud nechci nebo nemůžu hosta uvést ke stolu, musím s ním na bar. Za každého usazeného hosta inkasuji body. Kdo jich má na konci hry více, vyhrává.

    Hra je poměrně jednoduchá na vysvětlení, má krásnou grafiku kartiček, rychlý spád (cca 45 minut) a hraje se stejně dobře ve dvou, třech i čtyřech hráčích. Nabízí i různé způsoby taktizování a v podobě náhodně dolosované kartičky i střední míru náhody. Hrací plán obsahuje trošku němčiny, která ale pro vlastní hraní není vůbec podstatná. Pokud zvládnete základní verzi, můžete si přidat rozšiřující pravidla, jež Vám hru ještě více zpestří.

    Dle mého názoru je hra vhodná především pro příležitostné hráče, ale i zarytý příznivec stolních her v ní objeví své kouzlo.

Přidat recenzi