Hrajeme.cz
DomůKatalog herPárty hraKrycí jména: Obrázky

Krycí jména: Obrázky

Originální název:
Codenames: Pictures
Rok vydání:
2016 (česky 2016)
Počet hráčů:
2 až 8
Věk:
Hra je určena pro dospělé hráče a pro rodiny s dětmi od 10 let.
Doba hraní:
Krátká hra – do 30 minut

Katalogové číslo: 13191 Kategorie: Štítky: ,

Popis

Hra Krycí jména: Obrázky vychází z hry Krycí jména a je její variantou. Liší se tím, že místo slov jsou použity čtvercové karty obrázků a hraje se na mřížce 5 x 4 místo 5 x 5.

Krycí jména jsou týmovou hrou s jednoduchými pravidly a detektivní zápletkou. V této asociační hře se podle nápovědy snažíte určit správné obrázky, které jsou rozložené na stole. Úkolem týmů je kontaktovat všechny své agenty. Nápovědu ve formě jednoho slova přitom musí stačit.

Jeden v týmu je vždy kapitánem, který napovídá ostatním členům týmu, kde jsou ukryti jejich ostatní tajní agenti, aby je kontaktovali. Jejich polohu symbolizují obrázky. Hrací plochu tvoří 20 karet, které skrývají vaše agenty, nepřátele, neutrální postavy a vraha. Kapitáni se v nápovědách střídají. Úkolem jejich týmů je označit všechny správné karty agentů a vyhnout se kartě vraha. Jediným vodítkem je jim nápověda vyjádřená jedním slovem. Zvítězí tým, kterému se podaří označit vlastní agenty dříve.

Související hry:

 

Další informace

Počet hráčů

Věk hráčů

Doba hraní

Počeštění

Rok vydání

Autoři

Výrobci

,

Hra/Rozšíření

Články na Hrajeme.cz:

Odkazy:

Recenze

  1. KristynaU

    Pěkná hra. Slovní krycí jména jsem zatím ještě nezkoušela, tak nemám porovnání, ale tato hra mě bavila – jsou zapojeni všichni hráči, netrvá dlouho a výhodu to má i v tom, že ji lze snadno hrát i v jiném jazyce (např. s přáteli ze zahraničí).

  2. Frankie

    Zatim odehrana jedna hra (u slovnich krycich jmen cca 40), a jsem z toho lehce roztrpcely. S temi slovy se mi zda, ze paradoxne u obrazku je mensi prostor pro kreativitu.
    Kazdopadne uvidime po vice odehranych hrach.

  3. cinan

    Slova mi příjdou lepší

Přidat recenzi