Hrajeme.cz

Forbidden Stars

Originální název:
Forbidden Stars
Rok vydání:
2015
Počet hráčů:
2 až 4
Věk:
Hra je určena pro dospělé hráče a pro rodiny s dětmi od 12 let.
Doba hraní:
Velmi dlouhá hra – více než 2 hodiny

Katalogové číslo: 13168 Kategorie: , Štítek:

Popis

Forbidden Stars je hra ze světa Warhammer 40 000. Je to výpravná, asymetrická hra, ve které každý hráč představuje jednu z frakcí: Ultramarines ze Space Marines, Eldar z Craftworld Iyanden, orčí klan Evil Sunz nebo World Eaters Warband z Chaos Space Marines. Každá má své jednotky a výhody. Vaším úkolem je plnit mise.

Další informace

Počet hráčů

Věk hráčů

Doba hraní

Počeštění

Rok vydání

Výrobci

Míra složitosti

Hra/Rozšíření

Odkazy:

Video:

FFG (délka videa: 0:47 min.):

Recenze

  1. marektomas98

    Za mne nejlepší hra v mé sbírce.
    Svět W40K jsem vůbec neznal, ale téma galaktického souboje mne zaujalo na tolik, abych si hru pořídil.
    Hra v sobě ukrývá mnoho prostoru pro strategii a plánování a zároveň nechává trochu prostoru i pro vyjednávání. Souboje se mohou zdát na pohled zdlouhavé a nudné, ale osobně mne baví sledovat i ostatní, co si kdo na druhého připravil.

  2. Riwi

    Velice povedená hra ze světa Warhammer 40k. Obsahuje čtyři rozdílné frakce s jiným herním stylem. Orkové, Eldaři, Vesmírní mariňáci (lidé) a Chaos (dříve lidé). Hra se vyznačuje ne úplně častým systémem rozkazů, kdy jsou jednotlivé akce umisťovány na herní pole postupně na sebe a poté vyhodnocovány z vrchu. Tedy poslední umístěný žeton je vyhodnocen jako první. To přináší široké možnosti plánování a považuji to za jednu ze silných stránek hry.
    Bohužel mi přijde hra lehce nevybalancovaná (osobně mám pocit, že trochu nahrává Eldarům), a to by spravila rozšíření. To však v nejbližší době neočekávám, neboť na Genconu 2016 ohlášeno nebylo a vypadá to, jako by Fantasy Flight Games končila licence na svět Warhammeru (zatím nepotvrzená spekulace). Což by byla škoda.
    Ale hra jako taková stojí i tak za to a nebál bych se ji doporučit. Zkušenosti mám pouze při plném počtu hráčů a drobné výhody jednotlivých stran se dají smazat dočasnými hráčskými aliancemi.

  3. cSf.Loser

    Skvělá hra! Systém rozdávání příkazů a následné vyhodnocování pozpátku převzatý ze Stracraftu (First in last out) je super a zavaří vám mozek. Objevování planet, obsazování, strom technologií, budování mocných armád všechno tady je. Hra působí nesmírně epicky a i se tak hraje. Kapitola sama pro sebe je souboj. Sice jsou tam kostky, ale s těmi pak pracujete což se mi mooooc libí. Možná je ten souboj až zbytečně dlouhý a někdy se táhne, na druhou stranu je zábavné ho jen sledovat. Hře v podstatně nemám co vytknout, snad jen moc textů na kartách? 🙂

  4. martin.kdo

    Naprosto výborná hra, ze světa Warhammeru 40 000, kde můžete hrát za Orky, Eldary, Space Marinu a Chaos Space Marinu. Na stole vypadá opravdu nádherně. A stejně tak se i hraje. Jako v podobných hrách těžíte, budujete, vylepšujete, zabíráte nová území… Ale… je zde poněkud neobvyklý způsob plánování akcí. Hráči střídavě a skrytě dávají rozkazy pro své jednotky a stavby na jednotlivé herní dlaždice. Ty se vrství do komínků a vyhodnocují se postupně od vrchu. Čili si naplánujete jako svou první akci vpád na nějaké území, ale ejhle, protihráč, který dává rozkaz po vás, se tam dostane dřív. Opravdu zábavný prvek, který nejednomu stratégovi zamotá hlavu. Řešení soubojů je kostko – karetní. Vrhnete kostky (počet je dán typem a počtem jednotek v bitvě) a pomocí karet, které si pro každý boj naberete do ruky, můžete kostky přetáčet na různé symboly, které se vám momentálně nejvíce hodí.
    Z téhle hry jsem byl nadšen, ale… pro mě ta hra končí prostě moc brzo. Většinou v momentě, kdy se začíná pořádně rozjíždět :o/ Vyhrajete, máte z toho skvělý pocit, ale říkáte si jaký by to bylo mít ještě větší armádu a poměřit síly armád složených jen z těch nejsilnějších jednotek na všech stranách.

Přidat recenzi