Hrajeme.cz
DomůKatalog herHra pro dvaStar Wars X-Wing: Miniatures Game

Star Wars X-Wing: Miniatures Game

Originální název:
Star Wars X-Wing: Miniatures Game
Rok vydání:
2012 (české vydání připravuje Blackfire)
Počet hráčů:
2
Věk:
Hra je určena pro dospělé hráče a pro rodiny s dětmi od 12 let.
Doba hraní:
Středně dlouhá hra – 30 až 60 minut

Katalogové číslo: 13153 Kategorie: , Štítek:

Popis

Hra Star Wars: X-Wing je určena pro dva hráče, kteří svedou taktickou bitvu s využitím vesmírných lodí. Jeden představuje rebely, druhý impérium. Připravte se na velkou taktickou bitvu na vašem stole s nefalšovanou atmosférou jako vystřiženou z Hvězdných válek.

Další informace

Počet hráčů

Věk hráčů

Doba hraní

Počeštění

Rok vydání

Výrobci

,

Hra/Rozšíření

Články na Hrajeme.cz:

Pravidla:

Odkazy:

Video:

Kompletní tutorial od FFG na YouTube (délka videa: 12:45 min.)

Recenze

  1. Riwi

    Jedná se o nenáročnou hru simulující souboje stíhaček v prostředí universa Star Wars.
    Hra má vcelku povedený systém plánovaní ohybových akcí přes kolečka, kde si nastavíte manévry, které následně vyhodnotíte dle iniciativy jednotlivých pilotů.
    Je to částečně sběratelská hra, kdy si do začátku ideálně pořídíte startovní sadu obsahující vše pro prvních pár her (někdo si s tím vystačí i do budoucna), ale poté se připravte, že budete mít chuť zkoušet nové a nové věci, k čemuž slouží drobná rozšíření obsahující nové jednotlivé stíhačky, či celé tematické sady.
    Celkem se dá říct, že hra obsahuje 3 strany Rebelové/Odboj, Imperium/Nový řád a Spodina (Scum). Každá s jinými loděmi a jiným herním stylem.

    Modely lodí jsou detailní a již od výrobce pěkně nabarvené. Je to rychlá a svižná akční hra, kterou ocení každý fanoušek Hvězdných válek.

  2. martin.kdo

    Hodně zábavná a jednoduchá hra primárně pro dva hráče (dá se doma samozřejmě hrát i v týmech a počet hráčů je omezen počtem lodí na hrací ploše). Můžete hrát nejen za Impérium a Rebely, ale je zde i frakce Scum, což je taková spodina galaxie, jako zloději, lovci lidí, a podobná verbeš. Velkou výhodou je, že se vám dostane do ruky hotový, nabarvený model, který dobře vypadá i jen ve vitrínce. A pokud tomu někdo v rodině propadne, máte pro něj na dlouhou dobu s dárky vystaráno a nestojí to přehnaně moc.
    Ve hře je největší zábavou skrytý pohyb. Nejdříve se pro každou loď tajně navolí manévr, který se poté postupně od nejméně zkušených pilotů, až po esa vyhodnotí. Pro každý manévr existuje šablona, po které se loď posune. Nikdy nevíte, co provede váš protihráč a jestli jeho loď dostanete na dostřel a svého zaměřovače, nebo jestli se s ním nesrazíte. Největší výzvou je pak samotné stavění letek. Vlastních lodí, vylepšení pro ně a talentů pro piloty je opravdu spousta a neustále přibývají. Můžete klidně do starého X-wingu posadit Luka s BB-8 :oD. Pokud vás to chytne, můžete se zúčastnit turnajů, kde nevíte, co si na vás soupeř připraví a s jednou letkou musíte ustát několik bitev ;o)
    Nevýhodou je pak požadavek na hrací plochu cca 1x1m. Pak taky to, že můžete propadnout sběratelské mánii, což může zatížit peněženku.

Přidat recenzi