Hrajeme.cz

Blood Rage

Originální název:
Blood Rage
Rok vydání:
2015 (české vydání 2016)
Počet hráčů:
2 až 4
Věk:
Hra je určena pro dospělé hráče a pro rodiny s dětmi od 12 let.
Doba hraní:
Delší hra – 60 až 90 minut

Katalogové číslo: 13120 Kategorie: , Štítky: ,

Popis

Hra vás zavede vás do světa vikingských bojovníků a jejich mytologie. Představujete jednotlivé klany a vedete své bojovníky. Nastal Ragnarök a konec světa se blíží, takže máte poslední šanci dostat se do Valhaly. Připravte se tedy na konfliktní hru, ve které je použito velké množství figurek, které představují vaše jednotky. Navíc obsahují figurky monster, které můžete během hry ovládat. Na začátku každého kola hráči draftují karty. Karty jsou výraznou částí hry, umožňují například posilování jednotek či vylepšení, odměňují vás vítěznými body za splnění úkolů.

REXhry připravily také tři rozšíření. Zapojit můžete například 5. hráče.

Rozšíření:

Další informace

Počet hráčů

Věk hráčů

Doba hraní

Počeštění

Autoři

Výrobci

,

Hra/Rozšíření

Články na Hrajeme.cz:

Pravidla:

Odkazy:

Videa:

 

Recenze

  1. pavel t

    hra je krásně zpracovaná a nabízí to, co od ní čekáte – nekonečný zuřivý boj. Dosud super, mám k ní ale dvě výhrady:
    1) hra nemá žádný systém, který by malinko nadržoval prohrávajícímu hráči, aby ho vrátil zpátky do hry. Když v prvním kole uděláte velkou chybu a pak už nikdo žádnou takovou neudělá, tak to konce prostě už jenom dohrajete bez jediné šance na to vyhrát, nebo si aspoň zahrát.
    2) hra s každým kolem nabízí čím dál tím víc vojáků a možností, zároveň ale nabízí čím dál tím méně bojů. To vzhledem k tomu, že se jedná o hru bojovou, je zvláštní a skoro smutné. Když už konečně postavíte pořádnou armádu, tak místo toho, abyste si ji maximálně užili, zažijete jednu dvě vštěší bitvy a konec.
    Ideálně bych dal 3,5 hvězdičky, ale taková hodnota tu není. Musí tedy rozhodnout něco dalšího. A tím jsou herní mechanismy. Ty mi bohužel nepřijdou vůbec ničím inovativní, a tak nakonec jenom 3. Hra je ale přesto dobrá a klidně bych ji doporučil, jenom mě samotného výrazně neoslovila

  2. Theris

    Konečně hra, která pamatuje na programové loosery. Postavit silnou armádu a nahrabat bojové bonusy umí každý. Ale vyhrát válku skrze prohrané bitvy? Na to je tu Loki:)
    Perfektní miniaturky, dokonalý art, skvěle zpracovaná mytologie.

  3. bohyjan

    Monumentální hra a ty figurky, ach! 😉

  4. Caesar

    Drafting, area control, souboje a to celé do hodiny? Navíc pocukrované úžasnými figurkami! Blood rage to má vše.
    Bojíte se porážek v bitvách? Tady to vůbec nemusí vadit, jen je potřeba nadraftovat správné karty, které odmění vaše padlé vikingy.
    A co boje kompletně vynechat a zajímat se jen o plnění questů? Taky možné.
    Prostě cest k vítězství je mnoho a všechny jsou zábavné.

  5. Youda

    Tak do téhle hry se zamilujete na první pohled. A myslím si, že i na druhý pohled to bude láska na dlouhou dobu. Ten první pohled, to je grafické zpracování a hlavně úžasné figurky. Spousta her tímto bohužel končí. Blood rage ne, to je právě ten druhý úžasný pohled, protože tahle hra má prostě koule. Ale určitě není pro každého, kdo nemáte rád konflikt, ruce pryč. Ale koho baví area control, kde k vítězství vede mnoho cest a nikdy si nebudete do konce jistí, kdo že to zvítězí, neváhejte. Navíc díky Rexhrám česky!

  6. cSf.Loser

    Hru jsem hrál jen jednu a to s rozšířením pro 5 hráčů. Hra je neuvěřitelně zpracovaná. Pomalu umělecké díl. Mechanismy jsou osvěžující a poměrně krásně do sebe zapadají. Hra je velice tématická. Krásný area control spolu s použitím karet. Naše hra byla napínavá až do posledního kola a to mám moc rád.

  7. loix1

    Super hra, zaujímavý herný mechanizmus

  8. Vojtuard

    Neomrzí, skvělá práce 🙂 Zpracování za 6*, pět je málo!

  9. Senjorota

    Perfektní hra. Až uvidíte ty krásné overproduced figurky zamilujete se 🙂

  10. Kamen

    Velmi dobra hra, perfektne miniatury, Pravidla sa daju rychlo naucit, Odporucam kazdemu

Přidat recenzi