Hrajeme.cz
DomůKatalog herKooperativní hraZima mrtvých: Cesty osudu (Dead of Winter)

Zima mrtvých: Cesty osudu (Dead of Winter)

Originální název:
Dead of Winter: A Crossroads Game
Rok vydání:
2014 (české vydání se připravuje 2015)
Počet hráčů:
2 až 5
Věk:
Hra je určena pro dospělé hráče a pro rodiny s dětmi od 12 let.
Doba hraní:
Dlouhá hra do 120 minut
Doporučení pro náročné hráče:
Určitě vyzkoušejte, neměla by uniknout vaší pozornosti.

Katalogové číslo: 13028 Kategorie: Štítek:

Popis

Kooperativní hra Zima mrtvých zpracovává oblíbené hororové téma se zombíky. Zavede vás do apokalyptického světa, ve kterém přežilo jen pár lidí. Ve hře musíte spolupracovat, získat jídlo a zásoby, čelit různým hrozbám, krizím a výzvám, která přicházejí zvenčí i zevnitř skupiny.

Další informace

Počet hráčů

Věk hráčů

Doba hraní

Počeštění

Rok vydání

Výrobci

Hra/Rozšíření

Články na Hrajeme.cz:

Odkazy:

Recenze

  1. GADICEK

    Excelentní hra, existuje zde celá řada různých „scénářů“, což dává hře pomalu nekonečnou životnost. Do toho je tady neuvěřitelně vysoký počet postav, u kterých je jejich speciálek většinou velmi pozitivní. Plnění tajného úkolu vám může celkové vítězství rychle zhatit, ale splnit to musíte! Hra umí být hodně těžká, zvlášť když na vás stále padají omrzliny (a vy se pak všichni hrnete do nemocnice pro léky) a nebo vám rovnou padne zub úmrtí. Avšak může se stát, že se nikomu nic nestává a pak už jde jen o to splnit honem úkol a pozabíjet u toho co nejvíce zombií. Barevnost postaviček se mi velice líbí.

  2. marektomas98

    Za mne velké zklamání.
    Kooperativní hra je dobře vymyšlená. Téma je silné (ačkoliv mne normálně zombie nebaví).
    Kvalitní zpracování, spousta kartonových figurek. Systém křižovatek je skvělý.
    Ale mechanika zrádce je strašně špatná. Naprosto zabíjí celou hru.
    Přitom mám opravdu rád Shadows over Camelot nebo Battlestar Galactica. Tady prostě vůbec nesedlo. Přišlo mi to dodělaná po hře, uměle a kazí celkový dojem tak, že bych musel být hodně nucený tuto hru hrát.

  3. SFINGO

    +zpracování
    +velké množství hratelných postav
    +pestrost herních mechanismů
    +vyvážená kooperace více hráčů
    +atmosféra
    +nutnost spolupráce hráčů
    +jednoduchá pravidla
    +obtížnost
    +postava zrádce vnáší další zajímavé prvky do hry
    +spousta scénářů a cílů, díky nimž hra jen tak neomrzí
    – obtížnost některých úkolů je opravdu vysoká a v méně hráčích těžko splnitelná

    vynikající kooperativní hra, která nabízí veliké množství herních mechanismů, úkolů, postav, variant. Pravidla nejsou nikterak složitá, každopádně vždy je lepší když ji hrajete poprvé s někým kdo ji dobře zná. Každopádně kdo si ji zahraje, tak ho jen tak nepustí. V partě přátel, je to vynikající volba pro dlouhé zimní večery

  4. VinceCZ

    Nikdy jsem nebyl fanouškem zombie tématu, ani pak série Walking Dead. Hra mě moc nebavila, není zábavná a ani napínavá. Pravda, má světlé okamžiky ve chvíli, kdy se vám stane, že záškodník dal ke splnění úkolu něco jiného, než co bylo potřeba.
    S postavami jsem se nedokázal sžít a hlavně, hladové krky v kempu bych okamžitě vyhnal, když jsou k ničemu a ani odpadky neumí vynést.

    Plus: Situace a nimi spojené příběhy. Jsou velmi dobře napsané a alespoň trochu pomáhají dostat se do atmosféry postapokalyptického světa.

    Hráno ve 4 hráčích.

  5. ChlapecJack

    Tato hra je super hlavně díky tzv. zrádci, který tam být může (pravděpodobně je) a nemusí. Veškeré domlouvání akcí ke splnění společného cíle je potom vskutku napínavé, protože se musí dávat pozor na zrádce, který má svůj jasný úkol to celé zhatit a co se vlastních úkolů týče, tak ten mají i ostatní hráči k tomu finálnímu, což je potom další faktor, který tomu dodává nový rozměr a pestrost.

  6. cinan

    musí být dobrá parta, pokud ne trochu to kazí atmosféru

  7. Storm

    Hra nádherně vytváří atmosféru zombie apokalypsy, kdy je třeba hlídat spoustu věcí, kterých je většinou nedostatek, a pokud nejsou tak se přidávají další problémy. Možnost zrádce ve skupině přidává na paranoie. Společný úkol nutí hráče spolupracovat ale každý má také svůj tajný úkol na který musí myslet a nezaspat ho. Karty křižovatek osudu do hry přidávají spoust nových možností a zábavy a je jich dostatek aby se jen tak neohrály. Možnost zvolit si hard core variantu scénáře značně prodlouží znovu-hratelnost celé hry

  8. Riwi

    Povedená kooperativní hra. Na základní obtížnosti dobře přístupná i nováčkům.
    Několik mechanismů si půjčuje od starší deskové hry Battlestar Galactica (2008), ale to ji na kráse nic neubírá. Stále se jedná o dynamickou a napínavou survival kooperaci se zombie tématikou.
    Kdo rád hraje v týmu a má rád seriály jako Walking Dead (Živí mrtví) tak mohu jedině doporučit.

  9. matrosh

    Zatím zahraná pouze první cviční hra. Ale musím říct, že tahle hra je opravdu výborna. Ze začátku mě odrazovalo značné množství mrňavých tokenů a na první pohled zbytečně překombinovaná hrací plocha. Ja a masa žetonků nejsme moc velký kamarádi. Nicmeně behěm prvního kola vše do sebe krásně zapadá a všechno má logiku. Překvapuje mě jedna mechanika za druhou a baví mě i v tazích ostatních hráčů. Koneckonců, jsme v tom všichni spolu. A pak se začínají objevovat možnosti, jak hrát, množství postav které řídit, věci, které jdou využít. Výborné. Perfektní atmosféra, chýtré herní mechanismy, velka znovuhratelnost, množství různých taktik a hlavně sejde i na tom co je hráč za člověka. Hra bude po každé jiná s jinou partou. Doporučuju.

  10. JakSeRodi

    Zima mrtvých je výbornou zombie kooperativní hrou. Pokud jste fanouškem The Walking Dead určitě si Cesty osudu zamilujete na první zahrání. Největším kladem hry jsou tajné úkoly, díky kterým nejde pouze o společné vítězství nad hrou samotnou, ale také nad ostatními spoluhráči. Korunu tomu nasazuje možnost zrádce mezi hráči.

    Pozor na omrzliny!

  11. bohyjan

    Skvělá příběhová hra, celý stůl bude u vytržení

  12. Scurra

    Báječná kooperační hra se zrádcem mezi námi. Jednoduché principy společně s výbornou atmosférou zaručují, že se ke hře budete chtít stále vracet. Jen pozor na drobné chybičky v českých pravidlech. Za mne určitě jedná z nej her se zombiemi.

  13. Vojtuard

    Velice slušná týmovka se zombí tématikou. Hra vám opravdu nic nedaruje, což považuji za největší klad této deskovky. Hra vám hází klacky pod nohy a musíte se s kamarády sakra snažit, aby jste zvítězili. Hordy zombí, skvělé mikro příběhy, vylepšování postav, takové deskové RPGčko, které svým zpracováním a nápadem rozhodně patří do TOP 10 deskovek, co se dá u nás pořídit. Tak spolupracujte a dejte zombíkům co proto! (PS. Pozor… možná máte mezi sebou v Kolonii zrádce…) 😉

  14. Lunaretta

    Hra je velmi napínavá, ačkoli se zdá zpočátku jednoduchá s postupem času se riziko zvyšuje a opravdu začíná boj o přežití. Hra je také o komunikaci mezi hráči, domluvě a kooperativě, aby týmově naplánovali nějakou strategii. Velice zábavná, poutavá a nenáročná hra doporučuji všem.

Přidat recenzi