Hrajeme.cz

Splendor

Originální název:
Splendor
Rok vydání:
2014 (česky 2015)
Počet hráčů:
2 až 4
Věk:
Hra je určena pro dospělé hráče a pro rodiny s dětmi od 10 let.
Doba hraní:
30 minut
Doporučení:
Hra vhodná pro rodinné hraní a příležitostné hráče.

Katalogové číslo: 13012 Kategorie: Štítky: ,

Popis

Jako obchodníci v období renesance budete získávat drahokamy a obchodovat s nimi. Vaše bohatství ale bude prostředkem k získávání prestiže. Jen s dostatečným jměním budete moci hostit šlechtice a díky nim posilovat své postavení. Drahokamy mají podobu barevných žetonů, které podporují příjemný pocit ze hry. Díky jednoduchým pravidlům si Splendor může zahrát každý.

Více o hře najdete v redakční recenzi.


Splendor lze pořídit v e-shopech za cenu od (Zdroj: Heureka.cz)
Porovnat ceny >>

Další informace

Počet hráčů

Věk hráčů

Doba hraní

Počeštění

Rok vydání

Výrobci

Hra/Rozšíření

Články na Hrajeme.cz:

Odkazy:

Video návod od Watch It Played (anglicky s českými titulky, délka videa: 9:03 min.)

Videorecenze Deskofobie (délka videa: 4:56 min.):

Recenze

  1. Slado42

    Musím říct, že od Splednoru jsem vůbec nic nečekal, a tak mě nezklamal, ale bohužel ani zvlášť nezaujal. Hrál jsem ho na Deskohraní a je to zkrátka jen mechanika naroubovaná na „téma“ brusičů drahokamů. Žádné větší kouzlo v tom není a kdo počítá lépe, vyhraje. Každopádně pro mladší hráče by mohla být fajn i vzhledem ke kvalitnímu zpracování a krátké hrací době. Pro mě ale nic moc.

  2. vendulala

    Pravidla na jedné dvoustránce!? Sen! Splendor je jednoduchá a celkem svižná hra, ideální pro začínající a rekreační hráče. Mne nadchl na první zahrání, byť zatím jsme jej vždy hráli jen ve dvou lidech. Vyžaduje soustředění, protože je musíte plánovat další kroky a minimalizovat zbytečné nákupy, takže party hra to samozřejmě není. Nevím, jak jiní hráči, ale já ani nejsem moc schopná sledovat protivníkovy tahy, leda si tak přepočítám jeho body prestiže, ale zásadně škodit se tady nedá – což je také fajn zejména pro párové hraní… Moc se mi líbí i solidní plastové žetony drahých kamenů, hned to má „větší váhů“ (doslova:-)

  3. cinan

    Minimální pravidla, rychlý průběh, dostatek kombinací, hezké provedení – co víc si člověk může přát – snad jen mít ty diamanty v reálu 🙂

  4. Wolvik

    Zprvu jsem se této hry trochu bál díky rozpačitým recenzím. Nicméně po koupi absolutně nelituji. Pravidla jsou vysvětlena během 5ti minut a herní mechanismus je velmi jednoduchý. Nicméně samotná hra oplývá obrovským množstvím možností. Obtížnost eskaluje exponenciálně s počtem hráčů, ve dvou brnkačka, ve čtyřech už pro přemýšlivého člověka opravdu nářez. Naštěstí, nebo naneštěstí, je zde poměrně velký podíl náhody což může někdy opravdu naštvat a vaše vítězné tažení totálně potopit. Každopádně za mě palec nahoru, více takových.

  5. dirgesinger

    Komu neučaroval krásný lesk drahých kamenů? Ve hře Splendor se stanete obchodníky s drahokamy. Nejde o to nahrabat si co největší kopu zlata, ale stát se tím nejznámějším ze všech na trhu. A možná se o Vaší prestiži doslechne i nějaký významný šlechtic, který Vás může poctít svou návštěvou.
    Splendor je jednoduchou obchodní hrou, kde nerozhoduje náhoda. Zahrají si ji i nehráči a má velice pěkné grafické zpracování.

  6. wraith

    Zdá se, že není úplně vyvážená a že se v ní dá snadno vítězit strategií syslení žetonů a kupování rovnou těch nejhodnotnějších karet na míst budování základny od levných kare až po ty nejdražší.

  7. cSf.Loser

    Splendor není nic objevného, je to defacto hrozně jednoduchý mechanismus zabalený do krásného zpracování, ale je to návykové. Hra je hrozně jednoduchá a to je velké plus. Ve svém tahu si můžete vzít kartu nebo nějaké žetony různé barvy, které potřebujete na stavbu karet. Karty jsou 3 kategorií. Ty základní stojí málo žetonů, nepřinášejí vám body, ale přinášejí vám slevy na další karty. Střední vám přináší slevy a navíc body, ale jsou dražší a nejdražší karty vám přinášejí moc bodů. Navíc jsou zde šlechtici, které získáte pokud máte nějaký set karet. To je vše. Hraje se na 15 bodů a je to rychlé, ale zábavné. Proste ideální vstupní hra.

  8. zdenda

    Hra je jednoduchá, dá se rychle naučit a příprava trvá jen několik vteřin. Má své kouzlo, ale pro zkušeného hráče je příliš jednoduchá a nějak ho neuspokojuje. Pro rodiny s dětmi však skvělé utrácení času. Cena se mi však zdá poněkud příliš vysoká.

  9. Sidus

    Parádní oddechovka, kterou sehrajete velmi rychle a ještě rychleji se ji naučíte. Její půvab spočívá v tom, že přestože se jedná o lehčí hru, nehraje v ní roli náhoda, musíte být neustále pozorní a pružně přizpůsobovat strategii podle vývoje hry. Hra je výtečně vybalancovaná, moc se nám nestává, aby jeden hráč vyhrál s velkým náskokem. Hra je často dramatická až do posledního kola.
    Doporučil bych hru alespoň ve 3 hráčích, neboť přináší větší míru interaktivity mezi hráči, než když hrajete pouze ve dvou. Její největší nevýhodou je v současné době asi cena, která je vzhledem k množství komponent poměrně vysoká.

  10. jarmuk

    Kvalitní a hezká rodinná hra, kterou naučíte i prababičku.

Přidat recenzi