Hrajeme.cz

Dixit Odyssey

Originální název:
Dixit Odyssey
Rok vydání:
2011
Počet hráčů:
3 až 12
Věk:
Hra je určena pro dospělé hráče a pro rodiny s dětmi od 8 let.
Doba hraní:
Středně trvající hra – asi 30 až 70 minut
Doporučení rodiny:
Není známo nebo nedokážeme zařadit.
Doporučení hráče:
Není známo nebo nedokážeme zařadit.

Katalogové číslo: 12805 Kategorie: Štítky: , ,

Popis

Navazující hra na hru Dixit. Nové karty, nová pravidla.

Další informace

Míra náhody

Počet hráčů

Věk hráčů

Doba hraní

Počeštění

Rok vydání

Míra interakce

Míra složitosti

Míra humoru

Doporučení rodiny

Doporučení hráče

Výrobci

,

Autoři

– BoardGameGeek

Recenze

  1. Svob

    Abstraktní hra s krásnou grafikou. Jestli se rozhodujete mezi Dixit a Dixit: Odyssey, doporučuji rozhodně Odyssey. Hry jsou pravidlově stejné, mají rozdílné baličky karet ale to u tohoto typu her nemá smysl hodnotit. Oba balíčky jsou stejně dobré a krásné. Výhodou je možnost až 12 hráčů u Odyssey a u této hry opravdu platí víc hráčů více zábavy. Proto hru doporučuji minimálně alespoň ve 4 lidech. Po čase se balíček karet ohraje, proto doporučuji co nejdřív dokoupit ještě jeden nebo dva balíčky. Hra se Vám pak jen tak neohraje.

    Rozvíjí představivost a nutí lidi přemýšlet, přesto se stále jedná o párty hru, případně hru pro rodinné odpoledne.

  2. Benule

    Dixit k nám poprve přivezli na víkend kamarádi a ihned jsme s manželem kouzlu hry propadli. Hráli jsme ve 4 (dva manželské páry) a jelikož máme podobný způsob myšlení, vkus na literaturu i filmy, tak jsme se u hádání skvěle pobavili i hláškami z filmů či knížek. Naštěstí bylo krátce před narozeninami :o), takže jakmile kamarádi odjeli, sedla jsem k netu a objednala si Dixit Oddysey (abychom měli, až zase kamarádi přijedou, více karet ke hře) a rozšíření 2 a 4. Další hry už hrajeme v 6 – 7 hráčích, podle mě je tak hra záživnější, více lidí = více způsobů myšlení. Kdo rád psychologii, přijde si na své, abyste totiž uhodli, kterou kartu položí vypravěč, musíte nejprve uhodnout, jak přemýšlí. Kdo by se bál, že se kartičky ve stejné partě časem ohrají, nebála bych se zase tak moc – pokud průběžně sledujete zprávy, filmy, čtete atd., určitě vás u kartiček napadnou nové souvislosti. Dixit má u nás už stabilní místo v herním repertoáru a časem počítáme i se základní verzí a dalšími rozšířeními.

  3. veronika pemlová

    moje nej hra ze všech

  4. karelik

  5. Standa


    Konečně se mi podařilo zahrát s přáteli Dixit Odyssey.

    Toto rozšíření je samostatně hratelné. Obsahuje 84 nových karet, 12 hlasovacích tabulek, 24 hlasovacích kolíčků, 12 dřevěných králíčků a herní plán (obsahuje očíslovaná políčka 1 až 12, vypravěč na něj pokládá karty). Hra je tedy až pro 12 hráčů.

    Nebudu se rozepisovat o základních pravidlech (o kterých se dočtete v recenzi ke hře Dixit). Oproti původnímu Dixitu se zde hlasuje zastrčením jednoho či dvou kolíčků do hlasovací tabulky. Řešili jsme to různě – někteří kolíčky zastrkávali shora a pak tabulku drželi „“ve vzduchu““ (přikrytou dlaní shora), protože položením tabulky na stůl kolíčky vypadávaly. Jiní kolíčky zastrčili zespodu a poté tabulku nechali ležet na kolíčcích.
    Pravidla obsahují popis tří různých variant: první varianta je bez názvu, druhá varianta se jmenuje Dixit párty a třetí varianta je Týmový dixit (hraje se ve dvoučlenných týmech). My jsme hráli první variantu, hrálo nás osm hráčů. Počet bodů, které získáte, pokud nejste vypravěčem a hráči hlasují pro Vaši kartu, je omezen na maximálně 3 body (i když dostane Vaše karta více hlasů než tři). Jako hlasující se můžete rozhodnout, zda budete hlasovat jedním kolíkem či dvěma. Pokud uhádnete, pak získáte tři body (hlasujete dvěma kolíky) nebo 4 body (hlasujete jedním kolíkem). Fakt je, že dvěma kolíky zvýšíte svou pravděpodobnost, že uhádnete kartu vypravěče, na druhou stranu získáte o jeden bodík méně a také ještě někoho posunete o jeden bod dále (toho, jehož kartu jste nesprávně tipovali). Je to tedy na Vás.

    Ovšem báječně jsme se bavili. A hra v 8 hráčích byla rychlá a v pohodě. Téměř vždy se všichni posunuli o jeden či více bodů dopředu a v závěru vyhrál hráč, který ještě před posledním kolem byl snad třetí či čtvrtý. Přiznám se, že jsem si moc nevšímal grafiky karet a nerad bych je hodnotil. Přece jenom jsem zvyklý na karty z Dixitu 1 a 2. Na závěr bych chtěl podotknout, že do krabice se vejdou karty všech tří vydání, jsou zde tři velké přihrádky.

    Pro větší párty je dle mého názoru Dixit Odyssey jedna z nejlepších voleb (vedle Activit).

Přidat recenzi