Hrajeme.cz
DomůKatalog herStrategická hraBurgundské hrady (Die Burgen von Burgund)

Burgundské hrady (Die Burgen von Burgund)

Originální název:
Die Burgen von Burgund
Rok vydání:
2011
Počet hráčů:
2 až 4
Věk:
Hra je určena pro dospělé hráče a pro rodiny s dětmi od 12 let.
Doba hraní:
Dlouhotrvající hra – 60 až 120 minut
Doporučení rodiny:
Asi nebudete zklamáni, ale také vás asi nenadchne.
Doporučení hráče:
Určite vyzkoušejte, neměla by uniknout vaší pozornosti.

Katalogové číslo: 12782 Kategorie:

Popis

Hra se odehrává ve středověké Francii. Hráči na sebe berou role aristokratů. Postupně budují svoje malé království. Staví budovy, hrady, provozují obchod podél řeky, využívají stříbrné doly a přebírají znalosti cestovatelů.

Další informace

Počet hráčů

Věk hráčů

Doba hraní

Počeštění

Rok vydání

Míra náhody

Míra interakce

Míra složitosti

Míra humoru

Doporučení rodiny

Doporučení hráče

Výrobci

Autoři

Hra/Rozšíření

Odkazy:

Video:

Recenze

  1. cinan

    nějak nesedla a to mám Felda hodně rád

  2. zdenda

    Kostková hra s velkými možnostmi cest k vítězství.

  3. Sidus

    Elegantní hra, která se stala naší oblíbenkyní číslo jedna a to i přesto, že hrám s kostkami se obyčejně vyhýbáme. Díky kostkám nelze vše naplánovat od začátku až do konce, ale musíte pružně reagovat na vývoj hry. Na kostkách ovšem nejste závislí, neboť číslo na kostce můžete za použití dělníků změnit. Díky tomu máte hru ve svých rukou a nemůžete si stěžovat na nepřízeň osudu.
    Hra má náboj (komu se podaří získat hrad, důl nebo jiný cenný artikl), zároveň si v poklidu budujete své krásné království, které vám nikdo neničí. Vítězství lze dosáhnout mnoha způsoby, což hře dává takřka nekonečnou znovuhratelnost.

    Škoda že taková fantastická hra není na českém trhu běžně k dostání (díky naprosté jazykové nezávislosti lze hrát cizojazyčnou verzi). Barevné rozlišení vědy a pastvin by mohlo být lepší.

  4. cSf.Loser

    Skvělá hra, kterou jsem hrál již mnohokrát v různých počtech hráčů a je hra je skvělá v jakémkoliv počtu, což beru jak velké plus. Hra je založena na manipulaci a umisťování kostek. Vždy je co zahrát a cest k bodům je mnoho. Variabilita hry je pro mě také velkou předností. Jediné čím hra trpí je, pokud si hráč vymyslí nějakou akci a někdo mu ji těsně předním vyfoukne tak spousta hráčů nemá záložní variantu a dost času pak trvá něž najde náhradní variantu (jen u některých hráčů)

  5. Grey Lord

    Hru jsem hrál asi 30x s hráči i s rodinou v počtu 2-4.
    Jako rodinou hru (pokud už máte trochu odrostlé děti) vřele doporučuji. Hra je variabilní díky různým základním deskám a losování destiček které v každém kole příjdou do hry, takže se neohraje tak rychle a přitom se dá poměrně rychle naučit.
    Pro hráče je nevýhodou nevyváženost některých základních desek a velký vliv náhody pokud hrajete v menším počtu než 4. Do hry se totiž dostane jen polovina eventuálně tři čtvrtiny dílků.

  6. Mazec

  7. Zdenek_

  8. rach

  9. aneken

  10. Standa


    Mám rád kostkové hry. Proto jsem vyzkoušel v herním klubu Burgundské hrady. Hráči obdrží své hráčské desky a mají jeden společný herní plán. Hráči v roli burgundských princů rozvíjejí svá panství. Panství o velikosti 37 polí (hexy) obsahují barevně odlišené oblasti – řeky, města, pastviny, oblast dolů, oblast pro hrady, oblast pro umísťování znalostí. Hra se skládá z 5 fází, každá fáze má 5 kol. Hráči háží 2 kostkami, výsledky hodu použijí ke 2 akcím: získání šestihranné destičky z herního plánu, přidání destičky k panství, prodej zboží, získání 2 žetonů dělníků. Padlé číslo na kostce určuje, kterou destičku mohu získat či přidat k panství a které zboží mohu prodat. V případě získání žetonů dělníků hodnota hodu nemá význam. Dělníci jsou hodně důležití – mohu jimi upravit výsledek hodu – o každého dělníka mohu hod upravit o 1 nahoru nebo dolů (mimochodem úprava z 1 na 6 nebo ze 6 na 1 je možná a stojí jeden žeton dělníka). Důležité je pořadí hráčů. Tohle mohu ovlivnit – po umístění lodi na řeku ve svém panství se posouvám v pořadí tahu o jedno políčko dopředu. Hraji-li dříve, mohu si vybrat z více kartiček na herním plánu a také si mohu dříve koupit za stříbrné výhodnější kartičku ze středové oblasti (tuto možnost mají všichni navíc ke dvěma akcím, kartiček je tam dost pro všechny, ovšem může se stát, že se stejná kartička líbí více hráčům:-). Ve hře získávám řadu vítězných bodů – za dokončenou oblast (čím dříve, tím je bodů více), za pokrytí všech políček jedné barvy na své hráčské desce (za 1. a 2 místo), různé znalosti poskytují různé body a ještě některé jiné kartičky jsou obodované. Samozřejmě vyhrává hráč s nejvyšším počtem vítězných bodů. Přiznávám, že mám zkušenost s jednou hrou ve 4 hráčích, s vysvětlováním pravidel jsme hru odehráli za cca 2 hodiny. Hra se dá snadno vysvětlit, na hráčské desce je řada symbolů, které pomohou. Hra se mi líbila, rád bych si ji ještě zahrál jednou poté, co jsem si detailněji prostudoval pravidla. Všichni jsme měli stejnou hráčskou desku. Hra obsahuje kromě 4 stejných hracích desek ještě 8 různých hracích desek po 1 kusu a je možno hrát tak, že každý bude mít jinou. Po hodu kostkami je opravdu hodně možností, jak dvě akce využít. Hra je jednoduchá a příjemná, ovšem nebude to moje top hra.

  11. jpmce

  12. orsej@centrum.cz

  13. Jaromír Kovařík

Přidat recenzi